Home > Travel > Liens Travel > Vakantieseizoen geopend: de beste last-minutes vind je zo

Vakantieseizoen geopend: de beste last-minutes vind je zo

Auteur: Lien Verwimp

Natuurlijk, met dit prachtige weer kun je je vakantiedagen net zo goed in België of Nederland doorbrengen. Zon hebben we al, maar voor zee en strand is een zuiderse bestemming toch nét ietsje beter. Geen vakantie geboekt? Geen nood! Met deze tips kun je zelfs een dag voor vertrek nog een pareltje van een reis vinden.

 

“Lastminutes voor een prikje!”, “Tickets aan €1, boek nu!”. Dit soort advertenties kom je vaak genoeg tegen als het zomerseizoen in aantocht is. Maar klopt dat ook? Wel, na een beetje research kom ik tot de conclusie dat bovenstaande slogans overdreven zijn, maar dat mooie deals wel degelijk bestaan. Alleen: er zitten vaak addertjes onder het gras. Het is dus aan jou om het internet op de juiste manier te doorspitten.

 • Leg je bestemming niet meteen vast
  Een lastminute boeken is de perfecte manier om je avontuurlijke kantje eens naar boven te doen komen. Laat je leiden door de prijzen die je tegenkomt in plaats van je vast te pinnen op een specifieke locatie. Zo ontdek je misschien wel een stukje wereld waar je anders nooit naartoe zou gaan!
 • Boek je vlucht en accommodatie los van elkaar
  Grote touroperators bieden vaak hele pakketten aan, waarbij vlucht, accommodatie en soms zelfs halfpension inclusief zijn. Een beetje extra opzoekwerk kan je echter een stuk goedkoper doen uitkomen.
 • Vlucht? Google Flights.
  Voor de goedkoopste vluchten op jouw beschikbare data ga je naar flights.google.com. Geef hier je vakantieperiode in, en klik op ‘bestemmingen verkennen’. Vervolgens laat Google je een wereldkaart zien met de prijzen per bestemming. Ik vloog afgelopen zomer (hoogseizoen!) voor maar €55 retour naar Ibiza door het op deze manier te doen!

 • Accommodatie? Trivago is your man.
  Booking.com heeft het hele jaar door mooie last-minute aanbiedingen. Maar echt handig vergelijken doe je het best via Trivago.com, die de goedkoopste prijs op het hele net voor jou zoekt (ook de aanbiedingen van booking.com). Tip: volg hen ook op social media. Trivago’s speciale deals worden altijd eerst op Facebook of Twitter gepubliceerd! Dus naast de langste commercial ooit in de televisiegeschiedenis, is dit bedrijf erg handig voor jouw vakantieplannen ;-).
 • Onze buurlanden zijn zo slecht nog niet..
  Allerhandigst is natuurlijk om er met je auto op uit te trekken. Zo rest je enkel nog een bestemming uit te kiezen en naar accommodatie op zoek te gaan. Mijn ultieme tips op maximum vijf uur rijden: Nedersaksen in Duitsland (Efteling in ’t echt), de Elzas in Frankrijk (iets minder populaire broertje van de Champagnestreek), en de Waddeneilanden (uitwaaien with a view).

 • Écht avontuurlijk? Hop, naar de luchthaven!
  Ja, deze kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Wie zijn YOLO-gehalte even wil aanwakkeren, kan natuurlijk best gewoon naar de luchthaven gaan. Daar kun je met een beetje geluk een goede deal vinden bij een van de aanwezige touroperators. Staat nog steeds hoog op m’n bucketlist! Keep you posted als het zover is.

 

 

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.