Home > Travel > Liens Travel > Un week-end magique à Paris

Un week-end magique à Paris

‘BONJOUUUR PARIS!’- Yes, met hoofdletters én een uitroepteken. Want dat is het heerlijk energierijke gevoel dat ik krijg op het moment dat we de drukke straten van Parijs binnenrijden. Omdat de stad van de liefde zo dichtbij ligt, staat ze elk jaar opnieuw op m’n reislijst. En dat verveelt nooit! Sterker nog, het is elke keer moeilijk kiezen tussen het grote aanbod van zowel hotels, eet-hotspots en tijdelijke tentoonstellingen. Om je weg wat gemakkelijker te maken, hieronder een lijst met enkele topadresjes.

Le petit déjeuner: Les Philosophes

In Parijs kun je beter niet op zoek gaan naar een typisch brunchcafé met avocadotoast en chiapudding. Neen, hier doe je mee met de locals en bestel je op het terras van een gezellig hoekcafé een café au lait met een croissant. Ideaal om zelf rustig wakker te worden, maar ook om de stad te zien ontwaken en het hectische leven in de straten vanaf je stoeltje te aanschouwen. Tip: Café Les Philosophes.

Wandeling: Jardin des Tuileries – Louvre – La Seine – Pont Neuf – Notre Dame

Nu kan de dag beginnen! Ik vind het heerlijk om een stad te voet te verkennen – zo word je onderweg nog eens verrast met toffe cafés of pittoreske straten/buurten. Een wandeling die altijd op je lijst zou moeten staan is er één die begint in Les Jardins des Tuileries. Meer typisch Parijs kan het niet worden met de groene stoeltjes die er langs het water staan. Je gaat verder richting het Louvre, waarna je via de Seine naar Pont Neuf wandelt. Leuk om onderweg naar de vintage posters te kijken in de stalletjes langs het water.

Le déjeuner: Pink Mamma

Voor zowel de hippe vogels als de foodies onder ons: ga lunchen bij Pink Mamma. Reserveren moet een maand op voorhand, want het restaurant staat op zowat ieders lijstje. Maar met een reden! Je zit hier in een supertoffe, chille omgeving en op je bord mag je heerlijke Italiaanse smaken verwachten.

La promenade: Place de la Concorde – Palais Royal – Pompidou – Le Marais

Tijd om de calorieën van de lunch te verbranden bij een nieuwe wandeling. Als je van Place de la Concorde naar Centre Pompidou en de Marais-wijk wandelt, kom je drie keer een ander Parijs tegen. Eerst de unieke etalages van de meest exclusieve kledingmerken, daarna de traditionele omgeving van het koninklijk paleis en eindigen doe je in de hipster buurt van de stad: Le Marais. Denk aan toffe boetiekjes, veel leven op straat en inspirerende kunstgalerijen.

La nuit: Moulin Rouge

Ok ok, « off the beaten track » is het niet echt, maar tóch zet ik hem erbij. Le Moulin Rouge. Een zing- en dansshow met weinig kleren, waar je elke vijf minuten door nieuwe, indrukwekkende decors en imposante kostuums wordt verrast. Een oude traditie in Parijs die ook anno 2020 een heuse indruk achterlaat. Als je je feministische bril voor een uurtje afzet, is het heerlijk genieten van deze extravaganza. En oh ja: foto’s maken is binnen niet toegelaten, dus reden te meer om het met eigen ogen mee te maken!

Hôtel: La Réserve Hotel & Spa

Niet veel is fijner dan het gevoel van ‘thuiskomen’ na een drukke dag citytrippen in een buitenlandse stad. En daar heeft je hotelkeuze alles mee te maken. Als je op zoek bent naar een klasse-accommodatie met vriendelijk personeel, een typisch Parijse (lees: koninklijke) inrichting en een ligging om U tegen te zeggen.. Eén adres: La Réserve Hotel & Spa. Niet vaak werd op zo’n manier rekening gehouden met onze persoonlijke wensen als op deze unieke plek. En je verblijf duurt haast langer dan je daadwerkelijke reisdata: twee dagen voor aankomst, ontvang je een e-mail met enkele vragen. Niet enkel je aankomsttijd, maar ook je favoriete bloemen en je gewenste kamertemperatuur moeten ingevuld worden! Vanaf dat moment kan het dromen dus al beginnen… Meer over dit fantastische vijfsterrenhotel volgt later.

Amusez-vous!

 

 

 

hide auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.