Home > Travel > Travel Tourtip van Raymond: 14e rit Carcassonne – Quillan

Travel Tourtip van Raymond: 14e rit Carcassonne – Quillan

Na het vertrek vanuit de toeristische trekpleister Carcassonne heb je een prachtig uitzicht op de stad. De oude vestigingsstad tekent zich tegen het wijnbouwgebied waarachter de garrigue-bergen van de Corbières verrijzen. Het peloton rijdt een beetje zuidelijker en passeert ook door de Haute Vallée de l’Aude waar de appellatie Limoux ligt.

Op het gebied van wijnen is deze streek vrij uniek omdat ze vooral mousserende wijnen produceert. Hier kochten de wijnmakers Collovray & Terrier uit de Maçon-regio zo’n 95 hectares. Waar ze zich in Maçon richten op de Pouilly-Fuissé, Saint-Véran, Mâcon-Villages en Viré Clésse. In de Haute Vallée de l’Aude specialiseren ze zich met de Chardonnay en Pinot Noir, twee iconen uit de Bourgogne. Juist de hoogte, de invloeden van de Middellandse Zee en de Pyreneeën kenmerken hun wijnen die onder het Domaine Altugnac op de markt verschijnen. Van de Limoux Terres Amoureuses ben ik enorm gecharmeerd. Een frisse en zachte Chardonnay, op eikenhout gerijpt, beetje vettig en exotisch met de aroma’s van citrus, limoen en ananas. In vergelijking met de witte Bourgognes is dit een koopje.

(RK)

Domaine Altugnac, Limoux 2018 Terres Amoureuses. –  12,75 euro

Volle gele kleur. Aangename neus met veel rijp fruit en boter. Exotisch. Bloemen. In de smaak zet de wijn vol aan. Sinaasappel zest. Licht getoasted. Citrus. De smaak is rijk en rond. Plezierige en complete wijn waar alle geuren en smaken op de juiste plek blijken te zitten. En met een juiste balans en frisheid. Iets voor een kleine Meursault? Het…. oohh wat lekker gevoel domineert. Superbe prijs/kwaliteit ratio.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu