Home > Travel > Travel Tourtip van Raymond: 13e rit Nîmes – Carcassonne

Travel Tourtip van Raymond: 13e rit Nîmes – Carcassonne

De eerste keer dat ik in Carcassonne sliep, koos ik Hotel Le Donjon midden in het centrum. Ik wist niet dat dit binnen de vestigingsmuren lag en dat het ’s avonds met alle toeristen op de been een drama was om door de smalle Middeleeuwse straatjes de parking van het hotel te bereiken. Maar eenmaal binnen de ommuring van liefst drie kilometer met welgeteld 52 torens waan je je in een sprookje. Iedere keer als ik hier via de Narbonnaise-poort terugkeer, ben ik weer verbaasd hoe schitterend de grootste vestigingsstad van Europa is. Als je in de Aude (Languedoc-Roussillon) bent moet je Carcassonne echt bezoeken.

In de schilderachtige, authentieke straatjes kun je uren dwalen. De Saint-Nazaire kathedraal en het kasteel Comtal zijn bekende bezienswaardigheden. Ik vind het heerlijk om ’s middags te lunchen of ’s avonds te dineren op een van de beschutte terrasjes op het charmante Place Marcou. De betere gastronomische restaurants vind je veelal buiten de stadsmuren, waar je wel kunt genieten van een schitterend uitzicht op het ‘oude’ Carcassonne. Ik kies hier dan toch liever voor de sfeer en een heerlijke Franse bistrot-maaltijd in de oude stad met een mooie salade en een steak au poivre. (RK)

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu