Home > Travel > Tourtip van Raymond: 9e rit Cluses – Tignes

Tourtip van Raymond: 9e rit Cluses – Tignes

Dit jaar brengt Raymond Kerckhoffs voor het 32e jaar verslag van de Tour de France. Speciaal voor de Chapeau-lezers schrijft hij dit jaar niet alleen over wat er op het parcours gebeurt, maar ook wat er langs het parcours te beleven valt. Dat doet hij aan de hand van toeristische of culinaire tips én de mooiste Franse wijnen/wijngebieden.

Mijn collega’s met wie ik vele jaren de Tour heb gevolgd, zullen beginnen te lachen wanneer ik dit gerecht noem: Tartiflette. Gegratineerde aardappels met ui, sped en Reblochon-kaas, een specialiteit uit de Franse Alpen. Ja, het is een calorieënbom, maar je moet het geproefd hebben wanneer je in deze regio zit. De Reblochon is een romige kaas, die wordt gemaakt van volle rauwe koemelk van bergkoeien. In de regio zijn er zo’n 150 boeren die de Reblochon mogen produceren. Deze kaas wordt gesmolten ook geregeld gebruikt voor de typische kaasfondue in de Savoie.

In Tignes zal ik zeker op zoek gaan naar een restaurant waar deze typische gerechten uit de streek op de kaart staan. Het leuke van Tignes is dat het in de zomer ook een levendige vakantieplaats is waar van alles te doen is. Vaak kom je met de Dauphiné en Tour in de Franse Alpen in skioorden die in juni en juli compleet zijn uitgestorven en waar nauwelijks iets te doen is. Tignes leeft en bruist twaalf maanden per jaar. (RK)

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu