Home > Travel > Tourtip van Raymond: 8e rit Oyonnax – Le Grand Bornand

Tourtip van Raymond: 8e rit Oyonnax – Le Grand Bornand

Dit jaar brengt Raymond Kerckhoffs voor het 32e jaar verslag van de Tour de France. Speciaal voor de Chapeau-lezers schrijft hij dit jaar niet alleen over wat er op het parcours gebeurt, maar ook wat er langs het parcours te beleven valt. Dat doet hij aan de hand van toeristische of culinaire tips én de mooiste Franse wijnen/wijngebieden.

In de Haute-Savoie voel ik me thuis. Al kind ben ik hier diverse malen op vakantie geweest en nog steeds zoek ik bij iedere koers in deze regio de prachtige meren van Annecy en Aix-les-Bains op om te overnachten. Aan het Lac du Bourget slaap ik meestal in hotel Aquakub waarna ik te voet richting het haventje gaan om te dineren. In Annecy kies ik voor de gezelligheid van de straatjes met restaurants aan de kanalen in het centrum.

Iedere keer ben ik nog verrast van de schoonheid van het blauw-groene water dat aftekent tegen de bergketens. Uit deze regio komt Vin du Bugey. Een wijn die ik overigens niet heb leren kennen in de Savoie, maar als huisaperitief bij Café Sjiek in Maastricht.  De Savoie is met amper 2.000 ha wijngaarden een van de kleinste wijnregio’s van Frankrijk. Als rode huiswijn krijg je hier veelal de Gamay. De Vin du Bugey is een demi-sec. Deze rosé is licht mousserend en heeft een mildel speelse smaak. Het is een spannend alternatief voor de Kir Royal. Niet alleen als aperitief, maar ook bij het dessert of bij rood fruit pas deze bijzondere wijn. Kenners hebben deze rosé de Cerdon al eens uitgeroepen tot bubbel van het jaar. (RK)

Vin de Bugey – Cerdon 2019 van Alain et Elie Renardat-Fâche, 15,75

Een demi-sec wijn! Rosé de Cerdon is een licht mousserende wijn en heeft weinig alcohol (8,5%). De smaak is mild, vriendelijk en speels. Voorzien van een charmante fruitigheid, bijna krokant. Spannend en leuk alternatief voor de Kir Royal, maar helemaal geweldig tijdens lunch/diner in combinatie met fruitdesserts/taarten.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.