Home > Travel > Tourtip van Raymond: 5e rit Changé – Laval

Tourtip van Raymond: 5e rit Changé – Laval

Dit jaar brengt Raymond Kerckhoffs voor het 32e jaar verslag van de Tour de France. Speciaal voor de Chapeau-lezers schrijft hij dit jaar niet alleen over wat er op het parcours gebeurt, maar ook wat er langs het parcours te beleven valt. Dat doet hij aan de hand van toeristische of culinaire tips én de mooiste Franse wijnen/wijngebieden.

De laatste jaren bieden de meeste finishplaatsen in de Tour voor de geaccrediteerde journalisten in de nabijheid van de ‘Salle de Presse’ een lunch met meestal regionale producten. Het begon enkele jaren met een stokbroodje jambon ou fromage, maar steeds vaker willen de betreffende toeristische diensten dat de media ook de culinaire parels van hun streek proeft.

Laval ligt in de Mayenne en deze regio staat op dat gebied vooral bekend om de Entrammes. Een heerlijke biologische kaas van verse melk, die het stokje heeft overgenomen van de bekende Port Salut, vroeger gemaakt door de monniken in de streek. Het is een vrij stevige kaas die genoemd is naar het gelijknamige plaatsje dat niet ver verwijderd is van de startplaats van deze eerste tijdrit.

Op een heel ander vlak: als u alles wilt weten over melk en melkproducten, moet u richting Lactopôle André Besnier in het centrum van Laval, dat met meer dan 4000 voorwerpen en documenten het grootste melk- en kaasmuseum ter wereld is. Dit museum is meer dan 5000 m² groot. De regio Mayenne heeft vrij veel kastelen. Maar voor de meesten is deze streek vooral een doorsteekplaats richting Normandië en Bretagne. (RK)

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu