Home > Travel > Tourtip van Raymond: 4e rit Redon – Fougères

Tourtip van Raymond: 4e rit Redon – Fougères

Dit jaar brengt Raymond Kerckhoffs voor het 32e jaar verslag van de Tour de France. Speciaal voor de Chapeau-lezers schrijft hij dit jaar niet alleen over wat er op het parcours gebeurt, maar ook wat er langs het parcours te beleven valt. Dat doet hij aan de hand van toeristische of culinaire tips én de mooiste Franse wijnen/wijngebieden.

De finishplaats van deze regio is een stad met een rijke geschiedenis en ook een toeristische trekpleister. In tegenstelling tot het op een klein uur rijden noordelijk gelegen schiereiland Le Mont-Saint-Michel is deze plaats in het Bretonse binnenland veel minder bekend. Hou je ervan om te dwalen door oude straatjes, bijzondere gebouwen te bekijken, lekker te winkelen en heerlijk een terrasje pakken, dan is deze plaats zeker een aanrader.

Fougères ligt aan de voet van de grootste vesting van Europa. Het karakteristieke middeleeuwse kasteel uit 1020, dat een belangrijke rol speelde in de verdediging van het hertogdom Bretagne, is in een prachtige staat behouden en brengt je zo terug naar de vervlogen tijden van weleer. Het is een van de grootste kastelen in Frankrijk. De oudste wijk Vieil is tegenwoordig nog altijd het meest levendige gedeelte van de stad waar in de talrijke vakmanwerkhuisjes cafés en restaurants zijn gevestigd. De stad staat bekend om haar ‘cidre breton’. Om eerlijk te zijn, ik ben hier niet echt een liefhebber van. Geef mij maar een ‘carte des vins’.  (RK)

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu