Home > Travel > Tourtip van Raymond: 3e rit L’Orient – Pontivy

Tourtip van Raymond: 3e rit L’Orient – Pontivy

Dit jaar brengt Raymond Kerckhoffs voor het 32e jaar verslag van de Tour de France. Speciaal voor de Chapeau-lezers schrijft hij dit jaar niet alleen over wat er op het parcours gebeurt, maar ook wat er langs het parcours te beleven valt. Dat doet hij aan de hand van toeristische of culinaire tips én de mooiste Franse wijnen/wijngebieden.

Vandaag zitten de renners in de streek van de Golf van de Morbihan. Mor Bihan is Bretons voor ‘Kleine Zee’. Het is hier dan ook overal een prachtig samenspel van de zee met de kust. Zo’n uur na de start komen de renners in deze rit door het pittoreske dorpje Auray met het prachtige oude haventje van Saint-Goustan. Dit dertiende eeuwse plaatje ligt verscholen aan het begin van een riviermonding.

Het is een van de plaatsen die ik bij toeval heb leren kennen omdat ik hier na een finish in L’Orient in de Tour van 2002 in het karakteristieke Franse hotelletje Le Cadoual aan het Place Notre Dame sliep. In deze plaats heb je door de straten met kasseien die in Le Nord niet zouden misstaan, de eeuwen oude stenen brug en de vele vakwerkhuizen het gevoel dat je teruggaat in de tijd. In de 16e en 17e eeuw, toen er veel wijn en graan werd verhandeld, was het de op twee na grootste haven in Bretagne. Dat deze periode veel rijkdom in de plaats heeft gebracht, is overal te zien. ’s Avonds kun je heerlijk aan de kade eten en natuurlijk krijg je hier ook verse Fruits de Mer… (RK)

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.