Home > Travel > Tourtip van Raymond: 21e rit Chatou – Parijs

Tourtip van Raymond: 21e rit Chatou – Parijs

Het is jarenlang voor mij een traditie geweest om op weg naar Parijs voor de slotrit het nummer ‘Aux Champs Elysées’ van Joe Dassin af te spelen. Het is een moment waarop je voelt dat weer een Tour de France is volbracht. Waar de wielerwedstrijd drie weken in iedere plaats heel dominant aanwezig is, merk je in de Franse hoofdstad dat het slechts een klein onderdeel van het dagelijks leven is Al blijft het indrukwekkend hoe het deel rond de Champs Elysées een zondag lang wordt afgezet.

Qua hotels heb ik nabij de Champs Elysées geregeld geslapen in Hotel Residence du Roy. Meestal verbleven we nabij het Palais de Congrés waar het halve Tour-circus slaapt. De laatste jaren slaap ik daar in het intieme hotel Les Jardins de la Villa dat net om de hoek ligt. Qua eten is het onzinnig op tips in Parijs te geven. Voor ieder wat wils. Na drie weken Franse cuisine snak ik meestal naar een Aziatische maaltijd. De Buddha Bar, vlakbij de Rue du Faubourg, bezoek ik graag. Heerlijk eten en daarna een verdiend drankje. Ik ben hier ooit terecht gekomen op een mooi feest van Lance Armstrong na zijn zoveelste Tour-zege. Die avond pakken ze de Texaan en mij nooit meer af… (RK)

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.