Home > Travel > Tourtip van Raymond: 1e etappe, Brest – Landerneau

Tourtip van Raymond: 1e etappe, Brest – Landerneau

Dit jaar brengt Raymond Kerckhoffs voor het 32e jaar verslag van de Tour de France. Speciaal voor de Chapeau-lezers schrijft hij dit jaar niet alleen over wat er op het parcours gebeurt, maar ook wat er langs het parcours te beleven valt. Dat doet hij aan de hand van toeristische of culinaire tips én de mooiste Franse wijnen/wijngebieden.

In Bretagne is een bezoek aan een restaurant dat gespecialiseerd is in Fruits de Mer voor mij een must. Heerlijk die grote plateaus overvol met oesters, roze en grijze garnalen, stukjes kreeft, scheermessen en o.a. krab. Aan de haven in Brest heb ik deze lekkernijen gegeten in restaurant Maison de l’Ocean. Verser kan niet!

Er werd mij geadviseerd om een Muscadet bij deze zeevruchten te drinken. De meest gerespecteerde wijnrecensent Jancin Robinson benadrukte onlangs nog dat je voor Muscadet uit de Loire-streek ontzettend veel waar voor je geld krijgt. Het is een toegankelijke wat rondere en meer fruitige (veelal appel en citrus) witte wijn, die iets soepeler en fijner drinkt dan de meeste andere witte wijnen. Het laatste decennia zit Muscadet weer enorm in de lift. Een frisdroge Muscadet is ook lekker bij een salade niçoise of een toast met zalm.

Muscadet de Sèvre et Maine sur Lie, Bonnets blancs, Domaine Bonnet Huteau, 11,50

Al op dit instapniveau kun je alle vaardigheden van de Bonnet-broers proeven, de wijn heeft veel grip, zelfs diepte en een charmante frisheid, hij eindigt fruitig en charmant, maar hij is absoluut droog met minder dan 2,0 g restsuiker! Een echte allrounder! Gemaakt van 15-30 jaar oude wijnstokken.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.