Home > Travel > Tourtip van Raymond: 19e rit Mourenx – Libourne

Tourtip van Raymond: 19e rit Mourenx – Libourne

Deze rit loopt ook grotendeels door de Gascogne met een finale in het gebied waar de witte wijnen van Entre Deux-Mers. Het wijngebied van Bordeaux heb ik enigszins leren kennen tijdens het WK voetbal in 1998 toen ik een maand lang in deze Franse wijnstad (ruim 7000 wijnboeren in de omgeving) zat gestationeerd. Op de enkele vrije dagen die ik daar kende ben ik naar de wijngebieden als Margaux, Saint-Émilion, Paullac, Médoc etc. gereden. Prachtige tochten waar de rijkdom en schoonheid van de streek in opvalt.

Die rijkdom tref je ook terug in het centrum van Bordeaux. Een stad die ik in al die weken vrij goed heb leren kennen. Hotel Majestic is een fantastische uitvalsbasis. Het plein bij Grand Théâtre is een prima plek om af te spreken en op een van de terrassen een drankje te doen. Vervolgens ben je dicht bij vele bijzondere plekken van de stad zoals Place de la Bourse, maar je kunt ook heerlijk wandelen aan de kades van de Garonne. De gezellige bistro Café Français aan de Cathédrale Saint-André was destijds ons favoriete restaurant aan een leuk intiem pleintje. Maar culinair heeft Bordeaux met de rijkdom van het wijngebied enorm veel te bieden. (RK)

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu