Home > Travel > Tourtip van Raymond: 18e rit Pau – Luz Ardiden

Tourtip van Raymond: 18e rit Pau – Luz Ardiden

De meest zware rit door de Pyreneeën met de roemruchte Col du Tourmalet als scherprechter. De wijnen uit de Pyreneeën zijn bij het grote publiek niet echt bekend. Toch komen uit de Ariège zeer mooie rode wijnen veelal gemaakt van Shiraz en Cabernet-Sauvignon. Ook de Gascogne, vooral bekend van de frisse droge witte wijnen, loopt tot in de Pyreneeën. Met een productiepotentieel van meer dan 100 miljoen flessen per jaar, waarvan 75% bestemd is voor export, is dit Frankrijks grootste producent van witte ‘Vin de Pays’. In Pau heb ik diverse malen geslapen in het prestigieuze Hotel Parc Beaumont. Hier kreeg ik aan de bar een glas van Domaine Saint-Lannes. Een echte dorstlesser, maar zeker ook een onderschatte wijn. Wijnmaker Michel Duffour maakt wijnen die ieder jaar tot de beste van de streek behoren. De Colombard-druif geldt als de identiteit van de Gascogne. Maar deze wijn van de Gros Manseng-druif is een regelrechte verrassing. Fris, fruitig en een vleugje honing. Typische huiswijn, lekker als aperitief, maar ook bij salades. (RK)

Cos de la Roque, Côtes de Gascogne Gros Manseng sec 2020 – 7,50 euro

Lichtgele kleur. Levendige en aromatische neus. Zeer precies met veel energie. Licht exotisch. Volop citrus (Limoen, grapefruit). Frisse en rijpe aanzet in de mond. De wijn is levendig en verrassend lekker rond. Intense en aromatische lengte. Sap. Perzik, maar alles blijft fris-krokant.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu