Home > Travel > Tourtip van Raymond: 17e rit: Muret – Saint-Lary-Soulan

Tourtip van Raymond: 17e rit: Muret – Saint-Lary-Soulan

Startplaats Muret ligt net ten zuiden van Toulouse. Ik maak hier een wijnuitstapje ietwat naar het noorden van ‘La Ville Rouge’. De wijnstreek van Cahors volgt de meanders van het dal van de Lot. Hier vindt men veelal Malbec-druiven. Dit is een van mijn favoriete wijndruiven. Het is vanwege de fantastische Malbec-wijnen dat ik enkele jaren geleden in het Argentijnse wijngoed Alpasión ben gestapt. Enkele vrienden van Curaçao zijn dit wijngoed in de Uco Valley (1200-1500 meter) gestart en zochten nog een aantal investeerders.

Dit gebied aan de voet van het Andes-gebergte ontwikkelt zich razendsnel wijnregio. Zo zijn o.a. Rothschild, Michel Rolland en Salentein hier gevestigd, terwijl naast het wijngoed van Alpasión ook zanger Bono van U2 een wijngoed is begonnen. Het wijnproject Alpasión kenmerkt ziel en passie. Een groep vrienden deelt hier hun passie voor wijn en het doel is om wijnen van een superieure kwaliteit te maken. Van deze Alpasión Malbec heeft slecht 25% in eiken vaten gelegen. Het belangrijkste kenmerk van deze wijn is het verse fruit; het is de puurste uitdrukking van het terroir. (RK)

Alpasión Malbec 2018 – 15,95 euro

Een bijna unoaked Malbec (slechts 25% hout). Gemaakt voor iedere dag. Mooie kersenrode kleur. Aangename geur van vers fruit. Kersen. Zwarte bessen. Heel lichte toast. Mokka. Zachte en ronde smaak. Soepel. Zachte tannine. Duidelijk Malbec. Veel fruit. Pruim. Licht kruidig. Verteerbaar en schoon glas. Veelzijdige en breed inzetbare wijn.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu