Home > Travel > Tourtip van Raymond: 15e rit Céret – Andorra

Tourtip van Raymond: 15e rit Céret – Andorra

In 2017 startte de Vuelta a España in het Franse Nîmes. Op de derde dag reed ik binnendoor van Perpignan naar Andorra door het Parc Pyrénées Catalanes. Een autoroute die me verraste qua mooie en ruige natuur. In deze rit rijdt het peloton grotendeels de route die ik vier jaar geleden uitstippelde. Het kan hier bloedheet zijn en de Catalaanse en Occitaanse invloeden zijn hier al duidelijk zichtbaar.

In het gebied ten noorden en ten zuiden van Perpignan liggen de wijngaarden van de Côtes-du-Roussillon. Zij leveren vooral donkere, volle wijnen met een aroma van rijpe vruchten en kruiden. Logisch gezien de hitte die hier maandenlang soms het landschap teistert. Al hebben de wijnvelden op de heuvels van zo’n 300 à 400 meter hoogte wel enige verfrissing van de wind vanaf de zijde van de Middellandse Zee. De Tamarius van Domaine Mas Crémat is een bestseller. Werd al eens gekozen tot wijn van het jaar en kreeg van goeroe Harold Hamersma een dikke 9 in zijn beroemde wijngids. De wijnmakers hebben hun roots in de Bourgogne en maken hiermee een ideale huiswijn. (RK)

Domaine Mas Crémat, Les Tamarius 2020. – 8,50 euro

Briljante en krachtige robijnrode kleur met paarse schakering. Vriendelijke aroma’s van rijpe bramen en zwarte kersen. Licht kruidige toets (versgemalen peper en laurier). Rijp fruit in de mond. Door de Marselan nog meer uitnodigende stijl. Krachtig, doordrinkbare stijl en bewaarbaar. Uitstekende balans. Herkenbare signatuur en verteerbare stijl van dit wijnhuis!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu