Home > Travel > Tourtip van Raymond: 12e rit saint-Paul-Trois-Châteaux – Nîmes

Tourtip van Raymond: 12e rit saint-Paul-Trois-Châteaux – Nîmes

Vanuit Saint-Paul-Trois-Château (bekend van de Coteaux du Tricastin-wijn) gaat deze rit via de schitterende Gorges de l’Ardèche naar Nîmes. Een streek waar de Romeinen de schoonheid al van ontdekten en waar talrijke overblijfsels van het Romeinse rijk nog te vinden zijn. Denk aan de Arena van Nìmes, de Pont-du-Gard en de Romeinse geschiedenis in Avignon. Vanaf 1309 werd dit de verblijfplaats van de pausen tijdens hun ballingschap uit Rome. Niet alleen investeerden zij in deze tijd in de rode wijnen (Châteauneuf-du-Pape), maar ook in de rosé-wijnen in het direct hiernaast gelegen Tavel.

Rosé is tegenwoordig een mode-item geworden. De mooie kleur is voor velen net zo belangrijk als de smaak, waarbij het hip is om tegenwoordig Aix of Miravel (van Angelina Jolie en Brad Pitt) te drinken. In Tavel kijken ze niet naar de kleur, maar willen ze op een van de oudste ‘applications’ van Frankrijk qua smaak de lekkerste rosé van het land maken. De Tavel van Domaine la Rocalière is helder licht rood van kleur en heeft iets weg van een lichte, rode wijn. Voor een rosé krijg je met deze Tavel veel wijn. Gedurfd, perfect als aperitief maar ook bij een voorgerecht met bijvoorbeeld tonijn. (RK)

Tavel 2020, Domaine la Rocalière – 14,95 euro

Een Tavel die is samengesteld van de drie belangrijkste bodemsoorten waaronder rolkeien, kalk- en zandgronden. De kleur is transparant lichtrood. De wijn ruikt echt naar rose of moeten we zeggen; de rose ruikt naar echte wijn. Dominant rood fruit met iets van bessen, kers en framboos. Smaakvolle aanzet in de mond. Krachtige stijl. Vineus. Rose met structuur!

Veel rood fruit. Steenvruchten. Intens rosé die smaakt naar lichte rode wijn met de frisheid van een witte wijn. Een rosé voor aan tafel met een hoge gastronomische inzetbaarheid! Niet voor niets een van de allerbeste rose wijnen in Frankrijk

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu