Home > Travel > Tourtip van Raymond: 11e rit Sorgues – Malaucène

Tourtip van Raymond: 11e rit Sorgues – Malaucène

De Mont Ventoux wordt ook wel de Reus van de Provence genoemd. De berg torent hoog boven de rest van de regio uit. Zo dominant zijn de wijnen die op de hellingen van de kale berg gemaakt worden echter niet. Veelal zijn het huiswijnen en ze kunnen niet wedijveren met de Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueras, dessertwijn Beaumes-de-Venise en de onbekendere en relatief goedkopere Rasteau.

De jonge wijnmaker Sébastien Vincenti zou het wijnkarakter van de Ventoux wel eens kunnen veranderen. Ik was verrast toen mij deze wijn in een restaurant in Vaison-la-Romaine werd aanbevolen. Vincenti wil overal voor de meest ecologische oplossing kiezen en produceert op een authentieke manier prachtige rode wijnen. Als je zijn website ziet en de etiketten dan krijg je direct al het gevoel dat er vernieuwend wordt gewerkt.

Wanneer je van de zuidelijke Rhône-wijnen houdt, dan is de dieprode Ventoux Rouge du Domaine (50% Grenache, 30% Syrah, 20% Mourvèdre) zeker het proberen waard. Je ruikt het rode fruit zoals zwarte kersen en framboos. Daarbij proef je kruiden als thym, eucalyptus en laurier die veel gebruikt worden in Provence. En toch blijft de wijn super zacht. Veel kwaliteit voor relatief weinig geld. (RK)

Domaine de Fondrèche Ventoux 2019, Rouge du Domaine – 12,50 euro

Dieprood van kleur met paarse schakering. Aantrekkelijke neus van rood fruit, zwarte kersen, bosbessen, framboos en boskruiden. Genereuze en superzachte aanzet. Elegantie. Verteerbaarheid. Lekkere kruiden als thym, eucalyptus en laurier. Uitnodigende wijn met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu