Home > Travel > Tourtip van Raymond: 10e rit Albertville – Valence

Tourtip van Raymond: 10e rit Albertville – Valence

Dit jaar brengt Raymond Kerckhoffs voor het 32e jaar verslag van de Tour de France. Speciaal voor de Chapeau-lezers schrijft hij dit jaar niet alleen over wat er op het parcours gebeurt, maar ook wat er langs het parcours te beleven valt. Dat doet hij aan de hand van toeristische of culinaire tips én de mooiste Franse wijnen/wijngebieden.

Vanuit de Alpen gaan we naar Valence waar we aan de poort van de Ardèche staan. Samen met de Drôme en de Provençe zijn dit favoriete vakantieregio’s en als je er eenmaal vertoeft kun je begrijpen waarom. Als ik denk aan leven als een god in Frankrijk dan denk ik aan dit gebied. Net ten zuiden van Lyon heb ik meer dan geregeld overnacht in Beau Rivage in Condrieu. In een prachtige bocht van de Rhône kom je hier helemaal tot rust. En de steile hellingen staan ook bekend als het terroir voor enkele van de beste wijnen van Frankrijk. Denk aan de Côte-Rotie, Condrieu, Saint-Joseph en de Crozes-Hermitage. Dit zijn mijn favoriete Franse wijnen.

Druivensoorten als de Syrah, Viognier en Quiron doen het hier heel goed. Bekende domaines zoals Étienne Guigal en M. Chapoutier, waar de beeldschone dochter Mathilde door haar vele reizen een werelds karakter aan de wijnen geeft, zijn in deze regio gevestigd. Ik kies bij deze rit geen dure Condrieu-wijn, maar de onbekendere en veel betaalbaardere IGP Collines Rhôdaniennes uit deze omgeving. Ook gemaakt van de Viognier druif, een steeds meer trendy druif, lijkt deze fruitige en frisse wijn verdacht veel op de Condrieu. (RK)

Julien Pilon, IGP Collines Rhôdaniennes 2019 Viognier – Limonandier, 18.50

Mooie lichtgele kleur. Kruidig, peer, witte perzik en bloemige tonen zetten de toon. Het is gemakkelijk te begrijpen en gemakkelijk te drinken. Afwerking met een vleugje mineraliteit voor de broodnodige balans. Heerlijke aperitiefwijn voor een lange lunch of diner.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu