Home > Travel > Toeristische pareltjes in Wallonië

Toeristische pareltjes in Wallonië

Terwijl het aan de stranden en in de grote steden erg druk was in deze coronazomer, bood een aantal toeristische locaties in Wallonië veel ruimte en vooral zuurstof. Wie dus ‘veilig’ even ertussenuit wil, hoeft maar even de Waalse natuur in te duiken, alles op een prettige rij-afstand.

Wat gedacht van Picardisch Wallonië, aan de Franse grens bij Lille. Een grote, groene en gastvrije regio met 330.000 inwoners.Natuur is er hier volop en dat is vooral voor fietsers en wandelaars bijzonder aangenaam. Het fietsnetwerk van maar liefst 1600 km brengt je naar ongerepte gebieden. Je ontdekt er wellicht onbekende dorpjes zoals Brugelette en Chièvres, maar ook het historische Doornik. In de provincie Namen vinden we het natuurpark Viroin-Hermeton, een beschermd gebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Viroinval, Couvin en Philippeville, tussen drie natuurgebieden: de Ardennen, de Calestienne en de Venen.Het natuurpark van Viroin-Hermeton is ruim 48.000 hectare groot en is rijk aan schitterende en afwisselde fauna en flora.

Het is een beschermd natuurpark dat zich perfect leent voor mooie wandelingen. Je kan er een brede waaier aan landschappen en planten- en diersoorten bewonderen. Spectaculair is de zogeheten Fondry des Chiens met een diepe kloof van meer dan twintig meter. Een beetje opletten daar, maar heel bijzonder. Vanaf de Roche à Lomme heb je een prachtig uitzicht op de streek van Viroin en wie van grotten en spelonken houdt, de Roche Trouée biedt ze in alle soorten. Opletten om niet te verdwalen. Voor natuurliefhebbers is het prachtige natuurreservaat de Tombeau de Franchimont in Philippeville een extra cadeau. En dan hebben we nog De Gaume, een zonnig gebied in het zuiden in de buurt van Arlon. Vaak rijden we erlangs, op weg naar Frankrijk. Maar een bezoek hier is meer dan de moeite waard. Met bijvoorbeeld historische plekken zoals de abdij van Orval, het dorpje Torgny en de archeologische site van Montauban. Je zou het niet geloven, maar de streek kent een microklimaat en een bijzondere zachtheid. De zon is er overal, zeggen ze daar. Kleine dorpjes, een heuvelachtig en lieflijk landschap. Niet de ruigheid van de Ardennen, maar juist daarom wel zo toegankelijk. Rust, natuur, gastronomie en schoonheid, daar staat De Gaume voor. De regio biedt meer dan 1.200 km aan wandel- en fietspaden.

visitwapi.be/nl
soleildegaume.be/nl 
Visitwallonia.be/nl

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu