Home > Travel > Terhills Resort by Center Parcs: van mijnsite tot idyllisch plekje

Terhills Resort by Center Parcs: van mijnsite tot idyllisch plekje

Met de sleuteloverdracht aan general manager Frank Van Ouytsel is Terhills Resort, het nieuwste park van Center Parcs officieel ingehuldigd. Al wat naam heeft in de Vlaamse politiek en zakenwereld wilde daarbij zijn. Het eindresultaat mag dan ook worden gezien.

Terhills Resort is een kleinschalig premium vakantieoord waar luxe en natuur hand in hand gaan met stijlvolle lodges aan het water. Hier draait alles om de harmonie tussen mens en natuur. Dat kan door te genieten op het strand, of een bootje te huren om vanaf je cottage over het prachtige meer te varen. Ook een wandeling in de bossen van het Nationaal Park Hoge Kampen behoort tot de mogelijkheden. Verder nodigt de omgeving uit om te shoppen in Maasmechelen Village, te relaxen bij Elaisa Wellness of te waterskiën op Terhills Cablepark.

Terhills Resort telt 250 vrijstaande cottages, stijlvol ingericht voor twee tot twaalf personen. Een ruime woonkamer loopt over in een groot terras met barbecue, al-dan-niet met buitensauna en -douche. De slaapkamers hebben elk een eigen badkamer. De cottages zijn beschikbaar in twee luxe-niveaus: VIP of Exclusive. Deels beschikken ze over een eigen aanlegsteiger. Je doet er goed aan je bootje bij aankomst al te reserveren. Er zijn ook tien mooie huisjes voor mindervaliden, met een parkeerplaats voor de deur.

Opvallend is de Country Club, een prachtig gebouw met panoramisch uitzicht op het meer.  Het complex herbergt de receptie, het culinair restaurant Terland, met verwarmd terras, de Kidsclub met indoor speeltuin, een kleine supermarkt en het Cycle Center. Ook biedt het toegang tot het binnenzwembad Aqua Garden met alle faciliteiten, tot een infinity pool in de openlucht. Het zwembad werd opgeleverd met tropische planten en bomen, uit Thailand, Cambodja en Laos. Sommige daarvan zijn wel 150 jaar oud.

Duurzaamheid is geen loze kreet in Terhills Resort. De cottages zijn van houtskeletbouw en ongeveer een derde van de energie in het park wordt opgewekt door een drijvend zonnepark, het enige in de provincie. Er is gewerkt met lokale producenten, waardoor de ecologische voetafdruk is verkleind. En er is opnieuw ingezet ecologische- en biodiversiteit. Zo werd er 219 hectare mijngrond gesaneerd, waarvan er 100 hectare werden teruggegeven aan de natuur; de resterende 119 hectare blijven beschikbaar voor recreatie en toeristische ontwikkelingen. Op het terrein is geopteerd voor groen vervoer: denk aan e-mobility, zoals elektrische golfkarretjes, zelfrijdende shuttles, steps en fietsen. Al met al investeerde de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM) een slordige 100 miljoen euro in Terhills Resort. Daartegenover staat een rechtstreekse werkgelegenheid 200 man. Gehoopt wordt op 320.000 overnachtingen per jaar, volgens de initiatiefnemers een realistisch cijfer, als gevolg van corona, vakanties dichtbij huis de laatste twee jaar zeer in de lift zitten.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistieken, marketing cookies accepteren.
hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu