Home > Travel > 50 tips voor Limburg: Terhills in Dilsen-Stokkem / Maasmechelen

50 tips voor Limburg: Terhills in Dilsen-Stokkem / Maasmechelen

Het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige nationale park van België, is een uniek natuurgebied waar meer dan 12 000 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten As, Bilzen, Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Zutendaal.

De hoofdtoegangspoort van dat Nationaal Park is gelegen op het grondgebied van de gemeenten Dilsen/Stokkem en Maasmechelen. Connecterra, zo heet die toegangspoort, maakt deel uit van het grote project Terhills op de terreinen van de vroeger steenkoolmijn van Eisden.

Wat in Terhills, naast natuurlijk de prachtige natuur, vooral indruk maakt zijn de geweldige vergezichten die je er hebt vanop de vroegere terrils, de mijnsteenbergen. Volgens mij vind je er het mooiste panorama van Vlaanderen.

Maar je kan er ook waterskiën in het Terhills cablepark en genieten van waterpret in het opblaasbare Aquapark. Nieuw is het hypermoderne welnesscentrum Elaisa waar je omgeven door prachtige natuur helemaal tot rust kan komen.

En als je dan nog energie over hebt of terug energie hebt opgedaan, kan je gaan winkelen in Maasmechelen Village dat vlak om de hoek ligt. Een vakantiepark – Terhills Resort – maakt het compleet.

Een hapje of drankje in de buurt

Restaurant Vivendum is hier een bekend adres voor topgastronomie, getuige ook de Michelin-ster. Binnen is het aangenaam intiem, buiten biedt het terras alle ruimte in de zomer. De keuken is verfijnd en smaakvol.

In het dorp Elen is restaurant De Poorterij te vinden. Met een bijzondere formule, namelijk die van groenten en kruiden uit eigen tuin. Deze producten vormen de basis van een creatieve keuken.

(Her)ontdek de mooiste plekjes van Limburg

Bestel het Grensbroek ’50 tips in Limburg (NL/BE)’ voor een prachtige zomer in eigen land!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.