Home > Travel > Tenerife Select: vakanties van het allerhoogste niveau

Tenerife Select: vakanties van het allerhoogste niveau

Tenerife zet de laatste jaren in toenemende mate in op de ontwikkeling van kwaliteitstoerisme. Dat uit zich onder meer in een breed aanbod van luxueuze hotels en restaurants waar een keuken hoog gastronomisch niveau steeds meer de maatstaf begin te worden. Dit alles onder de noemer Tenerife Select.  Op welke manier onderscheidt Tenerife zich van andere Europese bestemmingen? We spraken erover met general manager Cristina de Juan van vijfsterrenhotel Bahía del Duque en Feranda Fuentes, chef van het inpandige gastronomische restaurant Nub.

Cristina de Juan, wat is uw visie op de ontwikkeling van het toerisme op Tenerife?

Na de coronacrisis is alles veranderd. Ik denk dat we allemaal behoefte hebben aan vakantie, misschien wel meer dan ooit. Als we onze vrijheid weer helemaal terugkrijgen, denk ik dat Tenerife weer een van de belangrijkste plaatsen voor een vakantie in Europa zal zijn. We zijn nu al klaar om gasten vanuit de hele wereld te ontvangen. Er zijn maar weinig bestemmingen op korte afstand van het Europese vasteland waar 365 dagen per jaar de zon schijnt. Daarbij komt dat de schoonheid van het eiland adembenemend is, er is een echte verbondenheid met de natuur. Dat is zeker in deze tijd voor veel van onze gasten cruciaal.

Wat zijn de sterke punten van uw hotel?

Het allerbelangrijkst zijn onze medewerkers. We zijn eigenlijk één grote familie, binnen een echt familiebedrijf. Daarnaast is ons hotel natuurlijk heel bijzonder en mooi, maar dat geldt voor zoveel hotels in de wereld. . Onze persoonlijke service is gebaseerd op het leven en karakter van de oorspronkelijke bewoners van dit eiland. Het zijn over het algemeen warme en gastvrije mensen. Je wordt hier echt ondergedompeld in een Canarisch dorp. Daarmee onderscheiden we ons, zeker in combinatie met onze ligging aan een prachtig strand en de subtropische tuinen rondom het pand. Vanaf het moment dat je over de drempel van het hotel stapt, voel je de Canarische gastvrijheid.

Kun je zeggen dat uw hotel exclusiever is, omdat het ver verwijderd ligt van het massatoerisme?

Wij letten zeer op details en dat is niet goed mogelijk als je te veel gasten hebt. We zijn zeer individueel gefocust op de behoeften van onze gasten. Elke gast heeft behoefte aan andere dingen. Het is onze taak om een ​​persoonlijk, individueel serviceniveau te leveren, waarbij we sterk rekening houden met wat gasten van ons verwachten.

Uit welke landen komen uw gasten vooral en wat zijn hun belangrijkste wensen?

Onze gasten zijn voornamelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en België. Ze komen hier vooral naartoe om te ontspannen. Ze weten dat bij ons kunnen rekenen op een consistente service. We hebben verschillende gastronomische ervaringen, zoals restaurant Nub dat tot vorig jaar een Michelinster had en La Brasserie van Pierre Resimont (de bekende chef die in het dorpje Bois-de-Villers in de Belgische Ardennen het tweesterrenrestaurant l’Eau Vive runt, red.). Beide bieden een bijzondere dinerervaring. Voor mensen die zich op het gebied van wellness in de watten willen laten leggen,  is onze Wellness Retreat de perfecte plek. om te kiezen. Uiteindelijk draait het bij ons allemaal het creëren van emoties en onvergetelijke momenten in een heel bijzondere omgeving.

Feranda Fuentes, wat is de stijl van jullie keuken?

Ons restaurant biedt een historische en culturele ervaring die gebaseerd is op zowel de Chileense als de Italiaanse keuken, en dat gecombineerd met lokale producten van de Canarische Eilanden. Een samensmelting tussen drie verschillende keukens en culturen. Elk gerecht op onze menukaart heeft een geschiedenis.

Hoe combineer je de haute cuisine met ‘gezond’?

Die combinatie wordt elke dag belangrijker. Voeding speelt immers een zeer belangrijke rol in een gezond leven. Lekker eten is niet altijd even gezond. Dat komt de aanwezigheid van te veel vetten en suiker, al denken we dat op veel plekken heel hard wordt gewerkt om dit probleem op te lossen. In ons restaurant zijn we daar erg mee bezig. We gebruiken heel weinig boter en onze desserts – veelal op basis van fruit – bevatten nauwelijks toegevoegde suikers.

Wat vinden jullie gasten het aantrekkelijkst aan jullie manier van koken?

Los gezien van de combinatie van smaken die hen duidelijk interesseert, zijn ze het meest verbaasd over de Latijns-Amerikaanse keuken, ook omdat ze die meestal niet kennen. Het eerste deel van onze menu wordt uitgeserveerd aan de bar. Voor Spaanse gasten is dat geen ongebruikelijke plek om te eten, omdat ze gewend aan bijvoorbeeld ‘tapas’. Dat ook het dessert genoten wordt in een prachtige ruimte aan de bar is voor de meesten een nieuwe ervaring.

Hoe zit het met de wijnarrangementen bij jullie menu’s?

We bieden twee verschillende wijnarrangementen, een van zes glazen en een van acht. Onze sommelier maakt de combinatie op basis van het menu. Over het algemeen gebruikt hij Canarische, Italiaanse en Chileense wijnen, die niet altijd hetzelfde zijn. Daarnaast hebben we een uitgebreide wijnkaart met mooie wijnen uit de hele wereld.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu