Home > Travel > Spauwen Travel: zorgeloze groepsreizen met een Limburgs tintje

Spauwen Travel: zorgeloze groepsreizen met een Limburgs tintje

Wilt u kennismaken met een nieuwe, bijzondere buitenlandse bestemming, maar ziet u op tegen al het geregel dat erbij komt kijken? Spauwen Travel in Valkenburg neemt u alle zorg uit handen. ,,Wie meegaat met een van onze vele groepsreizen hoeft eigenlijk niets te doen, behalve genieten. Wij zorgen voor een reiservaring die je nooit meer vergeet.”

Stel: je hebt zin om op een stedentrip, een ontspannen vakantie of een cultuurreis te gaan te gaan, maar je bent in je leven al op zoveel mooie plekken geweest dat je even niet weet waarnaartoe. Als je het dan ook nog leuk vindt gelijkgestemde Limburgers te ontmoeten, ligt een groepsreis voor de hand. Toch moet je daar niet aan denken. Je bent immers zelfstandig, je voelt je jong en energiek, en je stelt bovendien hoge eisen als het gaat om kwaliteit en comfort. Herkenbaar, zegt Romain Spauwen van reisorganisatie Spauwen Travel in Valkenburg. ,,Veel mensen hebben een verkeerd beeld bij een groepsreis. Ze denken dat zo’n trip niets voor hen is, vooral omdat ze zich nog fit voelen, zelfstandig kunnen reizen én een brede interesse hebben. Juist voor deze hele brede doelgroep bieden we een keur aan bijzondere groepsreizen waarbij alles is geregeld: de vliegtickets, het verblijf in comfortabele hotels, interessante excursies, vervoer ter plaatse, gezamenlijke lunches en diners en natuurlijk de transfer naar de luchthaven.”

Derde generatie

Samen met zijn partner Pascalle Ploemen – het gezicht en aanspreekpunt van de organisatie – vormt Romain Spauwen de derde generatie binnen het gerenommeerde Valkenburgse familiebedrijf dat zich tegenwoordig goeddeels toelegt op geheel verzorgde vliegreizen binnen en buiten Europa. ,,Als wij zeggen ‘geheel verzorgd’, dan bedoelen wij dat ook letterlijk”, aldus Pascalle. ,,Wie met onze reizen meegaat, moet kunnen genieten van een ontspannen vakantie en daarnaast alle ruimte hebben om nieuwe mensen te leren kennen. Door de manier waarop wij, samen met onze ervaren en hooggekwalificeerde reisbegeleiders, alles hebben ingekleed, zijn onze groepsreizen vaak extra verrassend. Of je nu kiest voor een vakantie naar de Griekse Cycladen, de Amalfikust, Albanië of zelfs verre bestemmingen als Bali, je creëert mooie herinneringen die je de rest van je leven zullen bijblijven.” Mensen die met Spauwen Travel reizen, kiezen er nadrukkelijk voor om het beter te hebben dan thuis. ,,Dat betekent dat niet alleen het verblijf, maar ook alles eromheen van de hoogst mogelijke kwaliteit moet zijn. De meeste van onze klanten hoef je wat dat betreft eigenlijk niets meer te vertellen. Vaak hebben ze de halve wereld gezien en weten ze precies wat ze willen. Wij snappen dat als geen ander en houden daar bij de samenstelling van onze reizen ook volop rekening mee.”

Hoog niveau

Veel ervaren reizigers onder je reisdeelnemers betekent automatisch dat het niveau van de excursies hoog dient te liggen, aldus Romain. ,,Mede om die reden werken wij als het even kan met lokale gidsen, die je meenemen naar plekken waar je anders niet zo snel zult komen. Ze kunnen je niet alleen op een originele manier informeren over de geschiedenis en de cultuur van een streek, maar ook over de lokale gebruiken. Het is een service die veel verder gaat dan de informatie die iedereen kan vinden als hij even googelt. Ook kunnen wij zaken in gang zetten waar je als individuele reiziger niet zo snel aan begint. Wil je bijvoorbeeld kennismaken met de cultuur in Lapland, en daarbij ook ervaring opdoen met husky’s en sneeuwscooters? Dan kunnen we dat faciliteren.”

Maatwerk voor organisaties

Afgezien van de groepsreizen waar je als individuele vakantieganger aan kunt deelnemen, biedt Spauwen Travel maatwerk voor verenigingen, bedrijven, businessclubs en serviceclubs. ,,Onze klanten zijn vaak lid van dergelijke organisaties. Vaak regelen die nog alles zelf, met de nodige stress en risico’s tot gevolg. Wij kunnen echter alles regelen: vanuit een basisidee stellen we de volledige reis op maat samen, waarbij de deelnemers nergens meer naar hoeven omkijken. Een op de kennis van de deelnemers toegesneden wijnreis? Een personeelsreis naar Londen, opera’s bekijken in Wenen of Verona of met de businessclub naar Dubai? Wij regelen het volledig naar de wens van de klant.”

Innovatieve reisapp

In de loop der jaren hebben ze bij Spauwen Travel een community zien ontstaan, waarin gelijkgestemden elkaar na een gezamenlijke reis weer treffen op een andere mooie plek, waar ook ter wereld. Vaak gaat het om Limburgers die het leuk vinden om samen op reis te gaan. ,,Individuele deelnemers aan een georganiseerde groepsreis – ook alleenstaanden of mensen van wie een partner is weggevallen – vinden heel gemakkelijk aansluiting. Vaak houden ze ook contact met elkaar. Dat kan onder andere met behulp van onze innovatieve reisapp, die we speciaal hebben ontwikkeld om dat community-gevoel te versterken. Klanten vinden er gedetailleerde informatie over de reizen waar ze aan deelnemen. Bovendien bevat de app een tool waarmee deelnemers aan een reis met elkaar kunnen chatten en foto’s kunnen uitwisselen. Al met al hebben wij in de loop der jaren heel wat bijzondere contacten zien ontstaan. Alles bij elkaar kun je zeggen dat wij niet alleen herinneringen creëren, maar ook vriendschappen.”

In december 2023 opent in de Poststraat in hartje Valkenburg de eerste Spauwen Travel Boutique. Een stijlvolle en inspirerende ontmoetingsplaats, waar klanten en reisliefhebbers op een eigentijdse manier kennis kunnen maken met het uitgebreide aanbod aan vakantiereizen. Kijk voor een volledig overzicht van alle vakantiereizen op www.spauwen.nl en vraag alvast de reisbrochure 2024 aan.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.