Home > Travel > Liens Travel > Slaap eens bij een landgenoot in… Ibiza

Slaap eens bij een landgenoot in… Ibiza

Auteur: Lien Verwimp

Als je op vakantie bent, kom je meestal liever niet te veel landgenoten tegen. Tenzij zo’n landgenoot de gastheer is van je verblijfplaats, want dat maakt heel wat praktische zaken van je reis een stuk gemakkelijker. Denk aan duidelijke communicatie, een vertrouwd gevoel en dezelfde standaarden. Micazu speelt op deze noden in en heeft een platform gecreëerd waarop je in meer dan zestig landen vakantiehuizen/-verblijven van Nederlanders terugvindt. Ik testte het uit in het populaire Ibiza en kwam in het centraal gelegen appartement van Andreas terecht.

 

,,Hoe laat mag ik jullie verwachten morgen? Dan zorg ik dat ik er ben om jullie wegwijs te maken op het eiland!”, krijg ik als appje de dag voor vertrek naar Ibiza. Handig, zo via Whatsapp. Na het reserveren van een verblijf via Micazu’s website, krijg je namelijk de directe contactgegevens van je host. Zo kun je in je eigen tempo kiezen hoe het contact verloopt en op welke manier je afspreekt met elkaar. Ik checkte bij het kiezen van m’n verblijf ook snel nog even de ratings en feedback van andere vakantiegangers voor een voorproefje. En de gebruiksbeoordelingen: ‘vlotte omgang’, ‘net appartement’ en ‘handige local tips’ van Micazu-host Andreas, kan ik na mijn reis voor 100 procent beamen.

  

Andreas is al van kinds af aan geïntrigeerd door interieur. Sinds zijn verhuizing naar Ibiza kan hij die passie eindelijk aan de man brengen. Hij kocht er enkele appartementen en verbouwde die volledig om naar z’n eigen stijl. Denk aan een mix tussen bohemian Ibiza en countryside. Wellicht nog interessanter aan zijn vastgoed, is de ligging ervan. Wij sliepen in een driekamerappartement net buiten hoofdstad Eivissa – ideaal als uitgangspunt voor het hele eiland. Na een week zowat elke uithoek van Ibiza te hebben bezocht, merkten we op dat élke eindbestemming tussen de twintig en dertig minuutjes rijden was, of we nu een afgelegen zonsondergang in het noordwesten of een beachclub in het zuiden op de planning hadden staan. Erg handig als je je niet op één plek wil vastpinnen!

  

Heel wat van de pareltjes die we vanuit deze centrale plek, Marina Botafoch, hebben bezocht, kwamen van Andreas. Hij weet waar je lekker kunt gaan eten, op welke baaien je enkel locals tegenkomt en in welke club die avond het beste feestje is. En dat maakt een verschil met een groter hotel, die vaak een resem aan vaste partners hebben waar ze hun gasten naartoe sturen. Meer over deze tips in een volgende blog!

Door de vertrouwelijke omgang leek het juist alsof we voor een week gezellig bij een kennis hebben overnacht. En dat is geen overbodige luxe op een eiland waar het aanbod zo gigantisch groot is en je soms niet weet waar te beginnen zoeken. Thanks voor de fijne ontvangst, Andreas, tot nog eens! 

_______________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.