Home > Branded content > Second Home Beurs – Maastricht

Second Home Beurs – Maastricht

Droomt u wel eens van een vakantiehuisje onder de Spaanse zon? Of investeert u liever in een rustiek chalet met zicht op de Oostenrijkse bergen? Of in een recreatiewoning in eigen land? In alle gevallen kunt in het weekend van 26 en 27 januari 2019 in het MECC Maastricht inspiratie opdoen op de Second Home Beurs.

Wie zich wil oriënteren op de markt voor een tweede huis of concrete plannen heeft om een villa, appartement of chalet aan te kopen in binnen- óf buitenland kan op de Second Home Beurs in Maastricht terecht bij ruim zestig makelaars en projectontwikkelaars. Spanje, Nederland, Frankrijk, en Italië blijven de toplanden voor een vakantiewoning. Maar ook vastgoedaanbieders van woningen op meer exotische bestemmingen zullen zich presenteren aan de bezoekers van de beurs.

„De markt voor een tweede huis zit de laatste jaren in de lift,” vertelt Vincent Peek van de Second Home Beurs. „Wij zien dat de vraag nog steeds toeneemt. Het hebben van een vakantiehuis in Nederland of het buitenland lijkt ook steeds meer geaccepteerd. Veel potentiële kopers zien een tweede huis als een goed alternatief voor de lage spaarrente van dit moment.” Opmerkelijk noemt Peek ook de daling van de gemiddelde leeftijd onder kopers van een vakantiehuis. „Veertigers en vijftigers zien een tweede huis vooral ook als een product om nu in te investeren en niet langer als een product om van te genieten na je pensionering.”

Tijdens de Second Home Beurs kunnen bezoekers ook seminars en presentaties van deskundigen bijwonen, bijvoorbeeld op het gebied van fiscale en juridische wetgeving. De seminars bieden veel informatie over praktische zaken rondom aanschaf en bezit van een tweede huis.

Wie een vakantiewoning wil aanschaffen, doet dat het liefst in Spanje. De Costa Blanca en Costa del Sol zijn verreweg de meest populaire kuststreken. Na Spanje volgen Nederland en Frankrijk als voorkeurslanden voor een tweede woning. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Second Home. De gemiddelde aanschafprijs bedraagt 234.000 euro en de gemiddelde leeftijd van de koper is 56 jaar.

De Second Home Beurs in Maastricht
Zaterdag 26 en zondag 27 januari 2019
Geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Zie ook: www.secondhome.nl

____________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu