Home > Travel > Romantiek, geschiedenis en luxe in pittoresk Brugge

Romantiek, geschiedenis en luxe in pittoresk Brugge

Een romantisch uitje, badend in geschiedenis en luxe. Daar hoef je niet ver voor te reizen. Het historische Brugge biedt alle ingrediënten voor een compleet weekendje weg en Hotel Heritage is de perfecte uitvalsbasis om die te ontdekken.

Hotel Heritage

Hotel Heritage is een vijfsterrenhotel in het pittoreske centrum van Brugge, een van de mooist geconserveerde steden van België. De geschiedenis van de plek waar het luxehotel gevestigd is, gaat terug tot de middeleeuwen. De veertiendeeeuwse kelder is nog steeds onderdeel van het hotel. Het huidige pand dateert uit 1869. Het werd in 1992 omgebouwd tot hotel. Als je Heritage binnenwandelt, voel je de rijke historie. Het hotel heeft iets sprookjesachtigs, het is klassiek en chic. Een romantisch plekje in een romantische stad.

Comfort

In de kamers van Heritage worden comfort en klassieke elegantie gecombineerd met de gemakken van deze tijd: iPad, een smart tv, een Nespresso-apparaat en Bosegeluidssystemen. „Alles om het onze gasten behaaglijk te maken”, zegt Johen Creytens, eigenaar van het hotel. Sinds de zomer van 2020 heeft Relais & Châteaux-lid Hotel Heritage een wellness & spa, in aanvulling op de reeds bestaande gym. Vandaar dat het hotel in 2020 zijn vijfde ster kreeg. Hotel Heritage is daarmee een van de drie vijfsterrenhotels in Vlaanderen.

Culinair

In het inpandige restaurant Le Mystique kookt chef de cuisine Gregory Slembrouck een verfijnde keuken. Tijdens de horecasluiting worden deze culinaire creaties niet in het stijlvolle restaurant maar op de hotelkamers geserveerd. Een bijzondere ervaring, waarin gasten in volledige privacy lunchen of dineren in een speciaal gecreëerde romantische setting,

Pittoreske Brugge

In en rondom het pittoreske Brugge valt genoeg te ontdekken. De stad heeft grote winkelstraten, kilometerslange wandelingen langs historische pracht en praal en veel culinaire pareltjes. In deze decembermaand wordt dit historische gedeelte van de stad, onder de naam Wintergloed, sfeervol verlicht. Het belooft een magische kerst te worden.

Niklaas Desparsstraat 11, Brugge (BE) – hotel-heritage.com

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu