Home > Travel > Rhodos, een authentieke verrassing

Rhodos, een authentieke verrassing

Eerlijk is eerlijk: Rhodos stond niet hoog op mijn travel bucketlist. Maar een uitnodiging van touroperator Corendon die me beloofde dat het eiland ware natuurpracht is met een rijke cultuur en een uniek aanbod aan luxehotels, trok me over de streep. Gelijk hadden ze. Rhodos bleek verrassend, authentiek en razend mooi. De hoogtepunten van deze Griekse parel op een rijtje!

Eeuwenoude geschiedenis, eeuwenoude dorpen

Wist je dat de stad Rhodos al bestaat sinds 408 voor Christus? Dankzij zijn financiële, culturele en natuurlijke troeven, werd er om het eiland met dezelfde naam gevochten door de Ottomaanse Turken en Italianen. Pas in 1948 werd het deel van modern Griekenland. Die strijd resulteerde in de opbouw van heel wat stadsburchten, die je anno 2023 kunt bewonderen in verschillende steden op het eiland. Ik raad je aan om zeker het oude gedeelte van de stad Rhodos te bezoeken, UNESCO werelderfgoed én een van de oudste Middeleeuwse steden in heel Europa! Verdwaal hier door de gezellige steegjes en bewonder het Grootmeesterpaleis. Daarnaast is een bezoek aan de Akropolis van Lindos de moeite waard. Niet alleen omdat dit een archeologisch hoogtepunt is in Rhodos, ook omdat het zicht op de stad waanzinnig mooi is, zeker tijdens zonsondergang.

Grieks tafelen

Dat je in Griekenland goed kunt eten, is geen verrassing. Zo ook in Rhodos! Of je nu in een hoog aangeschreven restaurant gaat tafelen of langs de weg een Griekse meze bestelt, het is er altijd smakelijk genieten. Toch zijn er twee adresjes die zeker niet op je vakantieplanning mogen ontbreken: Cesar Meze in Lindos (een prachtige rooftop!) en het hippe Ronda dichtbij Rhodos-stad. In die laatste waan je je door de prachtige inrichting en creatieve gerechten bijna in Tulum of Ibiza.

Pa-pa-paradijs

Een grote troef van dit eiland is dat je er nog tot laat in oktober geniet van zachte temperaturen. Zo zacht zelfs, dat je nog in de zee kunt springen. En die is héél aantrekkelijk. Tenminste, voor rustzoekers vooral aan de oostkant van het eiland. Daar ligt de Middellandse Zee. Ga zeker naar de Kalithea Springs als je op zoek bent naar een paradijslijke baai. Aan de westkant kom je de Egeïsche Zee tegen: winderig met hoge golven. Ideaal voor surfers! Leuke tip: bij de zuidelijkste punt van het eiland, Prassonissi Beach, komen de twee zeeën samen. Uniek om te zien!

Luxueus overnachten

Aan mooie hotels in Rhodos geen gebrek. Ik raad graag het adult-only Lindos Grand Resort & Spa aan, waar je kamers met privé zwembad en een indrukwekkend zicht op de zonsopgang kunt boeken. De grote infinity-pool is er ook eentje voor in de boekjes! In diezelfde buurt sliep ik ook in Gennadi Grand Resort, dat bekendstaat om zijn ruime kamers en privé strand. Verken vooral zelf de vele opties via CorendonHier vind je een volledige reisplanning voor een vijfdaagse in Rhodos. Meer info kan je vinden op: www.corendon.nl

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.