Home > Travel > Reisdromen

Reisdromen

Auteur: Pascale Bruinen

De reisdromen van Erik meijer
Wie is… Erik Meijer (49)? Deze voormalige spits van onder andere MVV, PSV, Bayer Leverkusen en Hamburger SV is tegenwoordig analist bij Sky Sports in Duitsland en keynote speaker. Hij is getrouwd met Sandra. Goed restaurant?„„Ik kom graag bij Villeneuve in Maastricht omdat daar een ontspannen sfeer hangt en ze een overheerlijke risotto hebben. Maar lunchen bij Beluga vind ik ook top. In Australië heb ik eens net buiten Adelaide op een wijngoed een lunch genuttigd waarbij ze oesters op twintig verschillende manieren hadden klaargemaakt. Dat was ongelofelijk.”Bijzonder reisgezelschap?„Mijn vrouw!” Volgend reisdoel?„Ik wil van Vancouver naar San Diego rijden. Die natuurparken lijken me fantastisch!”

Welke bijzondere activiteit zou u willen doen?
„Ik wilde altijd al uit een helikopter springen om te gaan skiën. Dat heb ik afgelopen winter in Zermatt gedaan. Op 4100 meter hoogte ging de deur open en mocht ik met een gids omlaag skiën over nog maagdelijk witte sneeuw. Dat was zeer indrukwekkend. Nu staat het beklimmen van Macchu Picchu hoog op mijn lijstje.”

Beste hotspot?
„Nieuw-Zeeland is één grote hotspot vol unieke contrasten. ’s Morgens zie je een gletsjer, iets later tropisch regenwoud en je eindigt de dag bij de oceaan. In Europa is dat Zermatt, daar kun je met een mooie grote gondel naar 3880 meter. Als je daar uitstapt, is dat adembenemend!”

Favoriete bestemming
„Ik ga telkens ergens anders heen zodat ik de diversiteit van de wereld en zijn culturen ontdek. Aziatische landen spreken me aan omdat mensen daar de kracht hebben om tevreden te zijn met weinig. Dat is voor mij een eye opener.”

Welke locatie heeft voor u het hoogste exclusiviteitsgehalte?
„Op uitnodiging van een vermogensbeheerder ben ik met de TGV naar de dames- en herenfinale van Roland Garros geweest. In een paar dagen tijd heb ik in drie restaurants met respectievelijk één Michelinster, twee Michelinsterren én drie Michelinsterren gegeten. En ik had tickets voor de playerslounge waar je de spelers en coaches ziet lopen. Dat was extraordinaire!”

Wie inspireert u?
„Michael Jordan! In mijn jeugd speelde ik basketbal, vandaar. Hij doet zo veel meer dan alleen basketballen, hij is echt een grootheid! Altijd sociale controle, altijd in de spotlight. Heel veel respect hiervoor.”

Mooiste hotel?
„Aan de rand van Ayers Rock in Australië had ik een onderkomen dat het midden hield tussen een huisje en een tent. Tijdens de zonsondergang veranderde het hele landschap elke vijf minuten van kleur. Dat vergeet ik nooit meer!”

Favoriet drankje?
„Ik kan genieten van een goed getapt glas bier maar bij het eten drink ik graag een stevige rode wijn.”

Lievelingsgerecht?
„Bij Café Sjiek bestel ik altijd zuurvlees met frites. Dan kun je me wegdragen!”

Favoriete ontbijtplek?
„Het liefste gewoon thuis op het terras in Lanaken met zicht op de tuin.”

Fotografie: Anne Jannes, Shutterstock en Unsplash

_______________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu