Home > Auto's > RaboRonde Heerlen

RaboRonde Heerlen

Zondag eindigt een van de grootste wielerwedstrijden; de Tour de France. Maar wielerfanaten hoeven niet te treuren, 31 juli start de RaboRonde Heerlen, een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland.

 

De voorbereidingen voor het wielerevent zijn inmiddels gereed. Ook dit jaar staat er weer een mooi deelnemersveld aan de start van de RaboRonde. De organisatie wil zo veel mogelijk Nederlandse Tourdeelnemers aan de start krijgen.

Ook voor de dameswedstrijd is de organisatie druk in de weer met het regelen van contracten. Eveneens ligt hier de nadruk op Nederlandse renners. De Nederlandse dames vormen de top van het vrouwenwielrennen. Zo heeft onlangs de Nederlandse wielrenster, Anna van der Breggen, de Giro Rosa gewonnen.  

 

Goede doel

De RaboRonde biedt ook podium voor het goede doel. Zo wordt Wilde Ganzen, een stichting voor armoedebestrijding, ingezet. In Kenia is de fiets een uitstekende manier om de gezondheidszorg dichterbij te brengen. Vaak is het moeilijk om met de auto in afgelegen gebieden te komen. De fiets redt dus levens. Stap zelf op de fiets en leg een route af alsof je in Afrika op de fiets zit.

De RaboRonde bestaat uit diverse wieleractiviteiten en fietsprojecten voor de jeugd. Daarnaast is er ruimte voor Limburgs wielertalent. Het feest is compleet dankzij de goed verzorgde horeca activiteiten. Jaarlijks bezoeken tussen de 40.000 en 50.000 mensen de RaboRonde. De combinatie van topsport en feest op de horecapleinen is al 25 jaar een groot succes.

 

Het volledige programma vind je op RaboRonde

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu