Home > Travel > Presentatie lentenummer Chapeau Magazine

Presentatie lentenummer Chapeau Magazine

Auteur: Maarten van Laarhoven

Parkstad, wat ben je mooi! Of Parkstad, wat beschik je over mooie plekken die veel mensen in de regio niet kennen. Twee niets aan duidelijkheid te wensen overlatende stellingen die je de laatste tijd steeds vaker hoort in allerlei varianten. Gisteren vielen ze voortdurend op te tekenen tijdens de feestelijke presentatie van het nieuwe voorjaarsnummer van Chapeau Magazine op het sfeervolle, zonovergoten terras van hotel-restaurant Kasteel TerWorm in Heerlen.

Het kasteel, gelegen op een steenworp afstand van de voormalige mijnwerkersstad, werd eind jaren negentig uitvoerig gerestaureerd en geldt tegenwoordig als een van de vele pareltjes van de voormalige Oostelijke Mijnstreek.

De regio waar ooit het geld van Nederland werd verdiend, boette sinds het einde van de jaren ’60 behoorlijk in aan populariteit. De afgelopen tijd echter maakte het gebied zo’n opvallende transformatie door – van grauw naar groen – dat ze er in het buitenland met enige afgunst naar kijken. Dit laatste kwam een maand geleden nog tot uitdrukking in het feit dat de regio de Tourism for Tomorrow Award 2016 – de belangrijkste toeristische onderscheiding ter wereld –  kreeg toegekend.

Het was dan ook niet geheel toevallig dat het eerste exemplaar van de nieuwe Chapeau gisteren werd aangeboden aan Anya Niewierra, de algemeen directeur van de Stichting VVV Zuid-Limburg. Niewierra heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de verbetering van het imago van de voormalige Oostelijke Mijnstreek. Zo hard, dat het binnenhalen van de prestigieuze prijs in de ogen van Chapeau-hoofdredacteur Jo Cortenraedt ‘voor 95 procent’ te danken is aan Anya Niewierra.

Een tweede ‘eerste exemplaar’ van het nieuwe nummer van Chapeau, waarin overigens enkele reportages over Parkstad staan, werd uitgereikt aan ‘gastheer’ Freek van der Valk, de directeur van Kasteel Terworm en het naburige Van der Valkhotel Terworm.

Tijdens de presentatie, die werd bijgewoond door een kleine 80 gasten van Chapeau, werden tevens de winnaars van de Chapeau Terraswedstrijd 2016 bekendgemaakt. Waar vorig jaar het terras van Kasteel TerWorm zelf door een deskundige jury tot ‘mooiste terras van Limburg’ werd uitgeroepen, ging de eer dit keer naar De Mangerie in Maastricht, onderdeel van Hotel Crowne Plaza in Maastricht. Kasteel Wittem, dat zijn terras onlangs geheel vernieuwde, kreeg de publieksprijs toegekend.  

Foto’s: Olga van Borren 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.