Home > Travel > Pinkpop-crew maakt reclame voor Limburg

Pinkpop-crew maakt reclame voor Limburg

Auteur: Maarten van Laarhoven

Maar liefst 5000 medewerkers van het muziekfestival Pinkpop in Landgraaf gaan komend weekend gekleed in een T-shirt met de slogan ‘In Limburg beleven we meer’. Gedeputeerde Eric Geurts (PvdA, Toerisme) kreeg vandaag het eerste exemplaar uit handen van Pinkpop-directeur Jan Smeets.

Evenementen als Pinkpop zetten Limburg op de wereldkaart en specifiek de regio Parkstad, is de gedachte achter de actie. De regio werd onlangs nog bekroond met de Tourism for Tomorrow Award van de World Travel & Tourism Council (WTTC), waardoor Parkstad zich één jaar lang ‘de meest toonaangevende toeristische bestemming ter wereld’ mag noemen. De Provincie Limburg wilt dit groot uitdragen via de crew van Pinkpop, zo stelt ze in een verklaring. ,,Stadsregio Parkstad Limburg heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van een voormalig mijngebied naar een toeristische trekpleister. De prijs laat zien dat door goede samenwerking van overheden, ondernemers en inwoners de regio op de kaart is gezet.”

Doel van de actie is om via crewmembers alle bezoekers te laten weten dat ze zeker nog een keer terug moeten komen om te ervaren wat Limburg allemaal te bieden heeft. Volgens gedeputeerde Geurts is in Limburg veel  te beleven, en zetten evenementen als Pinkpop de provincie bij uitstek op de kaart. ,,Het is een provincie die voor iedereen wel iets te bieden heeft. Variërend van waterrecreatie, nationale parken, cultureel erfgoed, uitdagingen voor sportliefhebbers tot steden waar je naar hartenlust kunt winkelen en van het bourgondische leven kunt genieten. In een mum van tijd ben je ook in steden als Aken, Düsseldorf, Luik of Hasselt. Limburg kent geen grenzen maar vele verbindingen. In Limburg beleef je meer!”

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.