Home > Travel > Pierre Wind en de beste pizzabakker van Duitsland

Pierre Wind en de beste pizzabakker van Duitsland

Auteur: Maarten van Laarhoven

Liefhebbers van de Italiaanse keuken hebben dit jaar een extra reden om zich te verheugen op Lekker Venlo, het gastronomische evenement dat op 17, 18 en 19 juni wordt gehouden in het Julianapark in Venlo. Voor het eerst sinds de oprichting in 2009 is de lijst van deelnemende restaurants uitgebreid met een Duitse eetgelegenheid: La Piazza uit Kevelaer, een restaurant dat wordt gerund door een Italiaanse familie. Bijzonder aan La Piazza is dat de trattoria een prominent vertegenwoordiger is van Slow Food-beweging, wat in de praktijk inhoudt dat alles in huis vers wordt bereid, met de beste ingrediënten die voor een belangrijk deel uit Italië komen.

Dat Lekker Venlo over de grenzen heenkijkt, ligt voor de hand, aldus Boy Haenen namens de organisatie van het evenement, dat dit jaar alweer voor de zevende keer wordt gehouden. ,,Noord-Limburgers houden van lekker eten en gaan hiervoor ook regelmatig de grens over. La Piazza bevindt zich op zo’n 25 kilometer van Venlo. Wat leuk is om te weten is dat zij recent als eerste Italiaans restaurant in Duitsland officiële erkenning behaald hebben in Italië. Tevens draagt een van de koks de titel ‘beste pizzabakker van Duitsland’.” 

Nieuw op Lekker Venlo, aldus Haenen, is ook gastrobar Bruiz van de bekende familie Niëns in Maasbree. Het gaat om een vernieuwend horecaconcept van hoger niveau dat gevestigd is in het oude raadhuis van Maasbree. Ook Boca uit Venlo, een Portugees restaurant met veel specialiteiten – de eigenaar en kok is Portugees – maakt dit jaar zijn debuut op Lekker Venlo, net als Cabillaud, het vorig jaar geopende trendy restaurant op de bovenverdieping van Theater de Maaspoort. De zaak roept qua sfeer en aankleding onvermijdelijk associaties op met de betere strandtenten aan de Côte d’Azur en op Ibiza. De laatste debutant is Yagua Skybar, gevestigd in de monumentale Nedinsco toren in Venlo. Uiteraard zijn sterrenrestaurants als Valuas, Aubergine en Brienen aan de Maas ook van de partij.

 

Lekker Venlo opent zoals gewoonlijk met de traditionele besloten businessavond voor het bedrijfsleven, waar honderden beslissers uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs hun opwachting maken. Volgens de organisatie zal de avond, net als vorig jaar, geheel zijn uitverkocht. Zaterdag 18 en zondag 19 juni is Lekker Venlo vrij toegankelijk voor publiek. Als onderdeel van het weekendprogramma zal de bekende tv-kok Pierre Wind verschillende demonstraties geven. De bedoeling is dat hij zich onder meer uitleeft op de barbecue.

Het culinaire weekend is een initiatief van Junior Kamer Venlo. Het jaarlijks terugkerende culinaire evenement wil bezoekers op een toegankelijke wijze kennis laten maken met toprestaurants in de regio. De organisatie heeft de smaak alvast goed te pakken. Boy Haenen: ,,wij kijken terug op een zeer geslaagd 2015 met zo’n 12.500 bezoekers. Als de weergoden ons dit jaar weer goed gezind zijn verwachten wij nog meer gasten te ontvangen, te meer omdat we qua naamsbekendheid in de hele regio grote stappen hebben gemaakt.”

Op www.lekkervenlo.nl is alle informatie te vinden over openingstijden, culturele omlijsting en een overzicht van de deelnemende restaurants.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.