Home > Travel > Liens Travel > Picknicken in Limburg

Picknicken in Limburg

Het zonnetje begint er af en toe door te komen en dat staat voor velen onder ons gelijk aan zoveel mogelijk buiten komen. Ik ben één van die enthousiastelingen. Het gaat zelfs zo ver dat ik op een zonnige (werk)dag mijn bureau in de tuin opstel om zoveel mogelijk vitamine D op te snuiven. De verbaasde blikken van de buren neem ik er met plezier bij.

Maar het is natuurlijk nóg leuker om van de zon te genieten op een afgelegen, uniek plekje. Dus ging ik op verkenning met een picknickmand. Want wat is leuker dan een gezellige chillsessie in de zon met wat lekkernijen binnen handbereik? En laat ons heuvelachtig Limburg daar nu net het perfecte decor voor zijn. Dit voorjaar zal ik de picknick hotspots van zowel de Belgische als de Nederlandse lage landen uittesten, waarbij telkens twee gelijkwaardige plekjes naast elkaar worden gezet.

Up first: Alden Biesen (BE) vs Kasteel Eijsden (NL)

Alden Biesen – Openbaar kasteel Bilzen
Wie op een mooie dag van de troeven van Haspengouw – de grootste fruitstreek van Europa – wil genieten, is in Bilzen op de juiste plek. Hun openbare landcommanderij tovert je voor even terug naar de tijd van de ridders en de jonkvrouwen. Picknicken in die middeleeuwse sfeer kan op één van de vele grasperkjes rondom het gebouw. Zelfs de wandeling ernaartoe is het vermelden waard: een pittoreske bomenlaan die het hele kasteelgebeuren alle eer aandoet. Extra leuk is dat je er na een gezellige lunch, ook heel wat wandelingen kunt maken! Kijk even mee:

 

 

 

 

 

 

Het was zelfs zo leuk dat we besloten bij zonsondergang nog even terug te gaan. Alden Biesen scoort! Leuk om te weten: nog tot eind deze zomer kun je er elke dag het multimediaal nachtspektakel Bilzen Mysteries bezoeken. Op de to-do lijst!

 

 

 

 

 

 

 

Kasteel Eijsden
Een gelijkaardige plek op Nederlandse bodem vond ik amper twintig kilometer verderop. Het Kasteel in Eijsden is enorm fotogeniek, en daardoor voor menig Limburger ook de ideale plek voor trouw-, koppel- of communiefoto’s. Niet voor niets staat het gebouw in de Top 100 van Nederlandse monumenten! Van zonsopgang tot zonsondergang kun je het hele domein bewonderen, maar wie ook het kasteel vanbinnen wil bezoeken, moet wachten tot een opendeurdag. Meer info daarover hier.

Ik liet trouw- of koppelfoto’s in ieder geval nog even achterwege.. En focuste me vooral op een picknickplaats met mooi uitzicht. Lang zoeken was niet nodig!

 

 

 

 

 

 

 

Ook in Eijsden kun je de omgeving rondom het kasteel verkennen via verschillende wandelpaden. Die zijn hier iets korter, maar zeker niet minder mooi. Wie houdt van een sprookjesachtige omgeving, is rondom dit domein op de juiste plaats!

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn zonnige zondag was alvast geslaagd. Allebei topplekken om een middag door te brengen! Volgende keer zoek ik een volledig andere omgeving op, en ga ik picknicken in de mooiste natuurparken van onze provincies. Tot dan!

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu