Home > Travel > Liens Travel > Picknicken in Limburg: #2

Picknicken in Limburg: #2

Het is alweer even geleden, maar ik heb m’n picknicklaken nog eens boven gehaald. Het zomerzonnetje vráágt naar lange avonden met vrienden en allerlei lekkers binnen handbereik. Voor Chapeau zocht ik opnieuw twee gezellige Limburgse plekjes op die in mijn ogen 10 op 10 picknickproof zijn.

 

  • Sint-Pietersberg Maastricht

Deze wandelhotspot heeft natuurlijk geen introductie meer nodig: de Sint-Pietersberg is voor menig Limburger een vaste stek voor een uitje op zondagmiddag. Het is dan ook heerlijk dat zo’n rustig natuurpark op een steenworp afstand van het bruisende Maastricht ligt.

En van die troef moet je gebruikmaken! De stad loopt over van leuke zaakjes, en na wat opzoekwerk kwam ik bij bakkerij Bread and Delicious uit. Zij voorzien volledig verzorgde picknickmanden. Denk aan een flesje streekwijn, versgebakken croissants, huisgemaakte jam, granola…

Ideaal om zelf wat tijd in de keuken te besparen en een hele middag lang te genieten. Hetzelfde geldt voor het uitzicht! Om de drukte te mijden, hielden we bij aankomst de bordjes naar de ENCI-groeve aan. Iets voor het einde sloegen we af naar links, want daar heb je een heel weiland met mooi uitzicht voor jou alleen. En dan smullen maar!

  • Connecterra Maasmechelen

Een pittoresk natuurpark op Belgisch Limburgse bodem vond ik in Maasmechelen. Naast het bekende outletdorp vind je er namelijk het adembenemende Connecterra. Kijk mee en oordeel zelf:

Lijkt wel Scandinavië, right?! We waanden ons haast in Noorwegen. Deze plek deed een kwarteeuw geleden nog dienst als steenkoolmijn van Eisden en is anno 2017 omgetoverd tot toegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Wij trokken naar Connecterra rond 16u, om nog tot sluitingstijd (18 uur) van het iets zachtere avondzonnetje te genieten. Weet wel dat je er 3 euro inkom voor betaalt en het een klein halfuurtje wandelen is om het uitzichtpunt te bereiken. Maar met die extra stappen heb je dat prachtige panorama én dessertcakeje dan ook weer verdiend!

show auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en bon vivant pur sang

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.