Home > Culinair > Opening Preuvenemint

Opening Preuvenemint

Opening Preuvenemint kolfje naar de hand voor trommelende burgemeester Penn

Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel is donderdagavond even na acht uur de 34ste editie van het Preuvenemint geopend. Dit keer eens niet met de gebruikelijke toespraak door de burgemeester, maar met het afschieten van een confettikanon.

Een leuke, representatieve klus die overigens wel ter hand genomen werd door burgemeester Annemarie Penn-te Strake. De nieuwe eerste burger van Maastricht maakte even daarvoor op wel een heel bijzondere wijze haar entree op het jaarlijkse eet- en drinkfestijn op het Vrijthof: gekleed in een lange leren jas betrad ze al trommelend en swingend het grote plein, op de voet gevolgd door leden van de sambaband Segura! Leden die na afloop allemaal persoonlijk door haar werden bedankt.

Voorafgaand aan de officiële opening vond van 15 tot 18 uur voor de tweede keer het besloten netwerkevenement ‘PreuveneMeet’ plaats. Het feest, waar vooraf voor gereserveerd moest worden of alleen op uitnodiging binnenkwam,  is vorig jaar in de plaats gekomen van de roemruche ‘VIP- en relatieborrel’ van het Maastrichtse parkeerbedrijf Q-Park.

Het netwerkende publiek liet zich er door het slechte weer niet van weerhouden er een leuke middag van te maken, en tegelijkertijd onder het genot van een goed glas wijn of bier, de zakelijke contacten op peil te houden of juist uit te breiden.

Het Preuvenemint, dat duurt tot zondag middernacht, kent dit jaar 28 deelnemers. Onder hen diverse oudgedienden, zoals ’t Rommedoeke, Tout à Fait, ’t Klauwes/les frères, Le Tapage en restaurant Manjefiek. Daarnaast is er een aanwas van nieuwe zaken.

Opvallend is verder de terugkeer op het Preuvenemint van tweesterren-chef Hans van Wolde (Beluga Loves You). Hij keerde het Preuvenemint een paar jaar geleden de rug toe, nadat er ergernis was ontstaan over het ‘eigen feestje’ dat Van Wolde er binnen het Preuvenemint van zou maken.

Maar nu is hij er dus weer, uiteraard met een geheel nieuw concept dat de toepasselijke naam Rebelle heeft gekregen en dat hij uitbaat samen met zijn compagnon Rob Dresen. De formule: lekker, maar eenvoudig eten uit diverse windstreken tegen een betaalbare prijs. Zo zijn er bucatini met tomatensaus, garnalenkroketjes, maar ook verse kebab, geserveerd in een Thais broodje.

Qua weer lijkt het Preuvenemint het ergste achter de rug te hebben. Vandaag en komend weekend wordt het warm (zondag zelfs tropisch warm) en blijft het het grootste deel van de dag en avond droog. Met dank aan deken Mathieu Hanneman van de Sint-Servaasbasiliek op het Vrijthof. Hij bad voorafgaand aan de openingshandeling voor goed weer, een voorspraak die overigens niet meteen iets uithaalde, want het ging alleen maar harder regenen. ,,Logisch”, aldus deken Hanneman, kijkend naar de donkere lucht. ,,Het is net als met de post: het duurt even voordat de boodschap boven arriveert. Morgen is het een heel stuk opgeklaard, dat zul je zien.”

Foto’s: Luc Hommes

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.