Home > Travel > Op reis in eigen provincie

Op reis in eigen provincie

In de zomerreeks ‘op reis in eigen provincie’ gaan Daina, Xavier en Jo op (her)ontdekkingstocht in Limburg. Ze bezoeken de vele onontdekte, minder bekende parels die onze streek rijk is om locals en toeristen wegwijs te maken tijdens hun staycation in Limburg. In de eerste aflevering brengen we een bezoek aan Stevensweert en de Maasplassen, de Maasduinen en de ENCI Groeve.

Op reis in eigen provincie is een samenwerking tussen L1, Provincie Limburg, VVV’s in Limburg en Chapeau Content Creators (onderdeel van Chapeau Magazine).

In de tweede aflevering van ‘Op reis in eigen provincie’ bezoeken Daina, Xavier en Jo drie unieke plekken in Limburg. Thorn en het Wijngoed Thorn is de eerste plek van de ontdekkingstocht. Hier worden de mooiste plekjes van de stad aangekaart. De tweede plek, het prachtige kasteel van Château Neercanne, is wel bekend voor iedereen. Camille Oostwegel sr. verteld Jo over de historische geschiedenis van deze eeuwenoude locatie. Nationaal Park De Groote Peel is de laatste locatie van deze tocht. Het kleinste park van Nederland is toch erg speciaal.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

Opnieuw worden in de derde aflevering van ´op reis in eigen provincie´ drie nieuwe locaties bezocht. Vandaag zitten we helemaal ondergedoken in de prachtige natuur van het Limburgs landschap. De eerste locatie is het openluchtmuseum Nonke Buusjke. Aan de rand van de Schinveldse Bossen, half verscholen onder het lover, ligt deze historische plek. Vervolgens neemt Daina een kijkje bij Kapel in ´t Zand. Dit eeuwenoude gebouw zit vol met geschiedenis. De laatste plek die absoluut de moeite waard is om te bezoeken is de ArcheoRoute. Deze route gaat door verschillende plekken in Limburg. Als je erachter wil komen hoe de geschiedenis van Limburg zich heeft afgespeeld, is dit de plek.

In de vierde aflevering van ‘op reis in Limburg’ bezoeken Xavier, Daina en Jo drie nieuwe locaties. De eerste plek zijn de eeuwenoude catacomben van Valkenburg. Deze werden gebouwd in de Romeinse tijd om hun doden te begraven. Daina bezoekt deze week een basiliek uiot 714. De Sint-Amelbergabasiliek in Susteren is een van de oudste gebedshuizen van Nederland. De laatste locatie is de windmolens in Weert. Noord-Holland is niet de enigste plek waar windmolens te vinden zijn.

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.
hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu