Home > Culinair > Onduidelijkheid over komst Marriott Hotel

Onduidelijkheid over komst Marriott Hotel

Het is op dit moment onduidelijk wat precies de status is van de plannen rond de komst van een vijfsterrenhotel in het al vele jaren leegstaande voormalige bioscoopcomplex Cinema Palace in het Maastrichtse stadsdeel Wyck. Vorige week meldde Chapeau op basis van informatie op de site van de Odyssey Hotel Group, naar eigen zeggen ‘de snelst groeiende hotelexploitant van Nederland’, dat er binnen afzienbare tijd een internationaal tophotel op die plek zou komen, maar het Maastrichtse hotelproject is inmiddels van de site verwijderd.

Volgens eigen opgave van de Odyssey Hotel Group zou het gaan om een hotel met 137 kamers. Het zou onderdeel gaan uitmaken van Autograph Collection, een van de brands uit het portfolio van de Marriot International. Op de site was voorts te lezen dat het hotel zou worden gevestigd in een voormalig bioscoopcomplex op een locatie die wordt begrensd door de Wycker Brugstraat, de Bourgognestraat, de Wycker Grachtstraat en de Lage Barakken. Bij de melding op de site waren uitvoerige artist impressions te zien, waaronder een situatietekening waarop de monumentale gevel van het voormalige Cinema Palace duidelijk te zien was.

De komst van het hotel wordt niet ontkend. Wel verklaarde pandeigenaar Michel Maes afgelopen weekend in Dagblad De Limburger dat het nieuws ‘nogal prematuur’ was. Maes zei in gesprek te zijn met een projectontwikkelaar uit de Randstad, die het hele gebied verder wil ontwikkelen. Behalve een hotel liggen er plannen voor luxe appartementen, enkele stadsvilla’s en een ondergrondse parkeergarage. Maes: „De gesprekken daarover lopen; de tekeningen liggen bij mij in de la. Maar concreet is er nog niets. Er is zelfs nog geen transportdatum bij de notaris bekend.”

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu