Home > Travel > Liens Travel > Nieuwe bestemmingen vanaf Maastricht Aachen Airport

Nieuwe bestemmingen vanaf Maastricht Aachen Airport

Auteur: Lien Verwimp

Als Limburgs reismeisje heb ik al enkele dagen een brede glimlach op m’n gezicht: Maastricht Aachen Airport gaat uitbreiden! Afgelopen zomer ontdekte ik hoe ongelooflijk gemakkelijk het is om vanaf MAA te vertrekken, en dat smaakt naar meer. Zeker nu er naar een aantal nieuwe plaatsen wordt gevlogen. Ik heb lang niet alle toegevoegde bestemmingen bezocht, dus m’n bucketlist ligt klaar. Ga je mee?

  • Sicilië

De trouwe Chapeau-lezer weet nog dat ik in mei dit jaar naar Sardinië trok. Een zeer positieve verrassing voor me, want het eiland heeft werkelijk alles: mooie stranden, helderblauw water, een bruisende cultuur én lekker eten. Maar Sicilië is tot nog toe onbekend terrein. Van vrienden hoorde ik alvast dat vooral de natuur in het binnenland de moeite waard is, dus dat klinkt als het perfecte excuus voor een gezellige Italiaanse roadtrip.

  • Zakynthos

Dit Griekse eiland is nu eens écht een verborgen pareltje. En dat kan ik met zekerheid zeggen, want ik ben er zo’n vier jaar geleden een weekje naartoe getrokken. Met een quad reden we toen het hele eiland rond, waar de mensen je op een zeer authentieke manier ontvangen. Je kunt erg pittoreske grotten ontdekken, zeer goedkoop leven én met een eigen bootje zeeschildpadden spotten.

  • Tunesië

Van Tunesië heb ik al veel gehoord. Dat het een toffe mix is van Noord-Afrikaanse landschappen met uitgestrekte stranden, bijvoorbeeld. Of dat de ‘thalasso’-wellnesstechniek vanuit het land komt. Of dat de Romeinse opgravingen en het Amfitheater écht de moeite waard zijn. Don’t know about you, maar ik ben alvast nieuwsgierig.

  • Corfu

Ik ben fan van Griekenland, dat is duidelijk. Want ook Corfu heb ik reeds bezocht – al is dat al een hele tijd geleden. Maar ik zou er meteen teruggaan voor de gezellige baaitjes en het pittoreske Korissionmeer. Ook de schattige vissersdorpjes dompelen je meteen onder in een aangename vakantiesfeer. Als je dan ook nog je snorkel meeneemt en niet bang bent van een cliffjump, heb je de perfecte bestemming gevonden. 

  • Hoe kan het ook anders: Ibiza

All-time favorite in de Middellandse zee: Ibiza. Het eiland staat ondertussen al vijf keer op m’n reispalmares, maar ik zou er nog steeds met evenveel plezier terugkeren. Hoe klein het ook is, je komt élke keer nieuwe dingen tegen. En dan heb ik het niet over clubs, maar over de prachtige baaien en uitgestrekte vergezichten. Ook erg geschikt voor families met kinderen! Tip: ga naar het noorden, daar is het erg rustig en is niets van het toerisme te merken.

Praktisch
> Vluchten naar deze bestemmingen kun je via www.corendon.nl boeken. Ze beginnen met de extra vluchten vanaf april 2018!

Happy (and easier) travels!

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.