Home > Travel > Nieuw viersterrenhotel bij Alden Biesen

Nieuw viersterrenhotel bij Alden Biesen

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Op een steenworp afstand van de Landcommanderij Alden Biesen in Rijkhoven (gemeente Bilzen) is een nieuw viersterrenhotel geopend. Hotel Martin’s Rentmeesterij is gevestigd in een imposant beschermd monument dat harmonieus gecombineerd wordt met een moderne bijbouw, waardoor heden en verleden perfect zijn geïntegreerd. 

Aanvankelijk was de Rentmeesterswoning een politiek zorgenkind van de Stad Bilzen, die het landgoed tien jaar geleden aankocht. Vind maar eens iemand die bereid is om hierin te beleggen. Diverse selectieprocedures faalden. Via Vestio Real Estate en de GL Group als investeerders werd uiteindelijk de Limburge Reconversie Maatschappij LRM over de streep getrokken en uiteindelijk vonden ze Martin’s hotelgroep bereid om het complex uit te baten. All in kost het hotel 15 miljoen euro. Maar elke eurocent is goed gespendeerd, aldus de partijen, want kwaliteit en design vallen perfect samen.

Het hotel ligt in een prachtig historisch gebouw (de vroegere Rentmeesterswoning) dat teruggaat tot de 13de eeuw. Het is smaakvol uitgebreid met een hedendaagse vleugel. Het originele gedeelte biedt drie juniorsuites, een vergaderzaal, een bar, verschillende salons en een evenementen- of banketzaal, die ideaal is voor recepties en trouwfeesten. De nieuwe vleugel bestaat uit 69 comfortabele kamers, sommige met inloopdouche, andere met bubbelbad. Het hotel beschikt verder over een restaurant met een ruim terras. Voordat Chef Matteo Vacca Franco bij Martin’s kwam, verdiende hij zijn sporen in onder andere de Verenigde Staten. Hij voert dagelijks een businesslunch, daarnaast zijn er menuutjes en kun je à la carte tafelen.

 

 

Voor de welverdiende rust is er de SPA wellness oase met zwembad, sauna, hammam en massagekamers. Het hotel kijkt uit op een attractieve binnenkoer en op de uitgestrekte boomrijke tuinen van het domein, waar men ook terecht kan voor privé- of bedrijfsevenementen.

De Landcommanderij Alden Biesen, hét uithangbord van Zuid-Limburg, verwelkomt jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers op haar verschillende activiteiten.

De regio blaakt verder van de activiteiten. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de diverse  natuurparken en de grootste aaneengesloten boomgaarden van Vlaanderen of anders zijn er nog altijd de verscheidene fiets- en wandelroutes. Maar Alden- Biesen legt ook vlot de link naar de regio voor winkelplezier; steden als Maastricht als Maasmechelen liggen om de hoek. En anders is er nog altijd volop gelegenheid voor gastronomie, cultuur en geschiedenis. Hoe dan ook, met de accommodatie van de Rentmeesterij zet Bilzen zich vanaf nu helemaal op de kaart.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu