Home > Travel > Nieuw: cosy cabins in de bossen van de Elzas

Nieuw: cosy cabins in de bossen van de Elzas

In toenemende mate maken vliegvakanties plaats voor uitjes met de auto. In Nederland en België, maar ook nabije plekken in onze buurlanden winnen aan populariteit. Dat merk ik aan de vele vragen die bij me binnenkomen over inspiratie in, bijvoorbeeld, Noord-Frankrijk. Hier, op nog geen vier uur rijden, heb ik het perfecte adresje voor rustzoekers en natuurliefhebbers gevonden! Iets nieuws, maar ook weer niet…

Ik heb het over de bekende Nutchel boscabines. Een tijd geleden ging ik midden in de natuur slapen in de Belgische vestiging van deze organisatie, maar sinds enkele maanden vind je het back-to-basics concept ook in de Elzas. Midden tussen de heuvelachtige oevers van de Rijn en de Vogezen ligt een gloednieuw Nutchel-domein met instagramwaardige slaapcabines. Een fijne vakantiebestemming om te wandelen, charmante stadjes te bezoeken en goede wijn te proeven. Daar staat de Elzas immers om bekend.

Nutchel is meer dan fraaie hutjes alleen. Op de domeinen draait letterlijk alles om verbinding met jezelf en met de natuur. Zo zijn er geen digitale toestellen aanwezig en is er geen overbodige luxe. Op elke mogelijke manier stimuleren ze gezellige momenten voor jou en je gezelschap. Denk maar aan een gigantische selectie gezelschapsspelen, vogelzaad-pakketten, BBQ-formules… Vanaf de aankomst valt er een deken van rust over je heen, die bij je blijft tot de check-out. Alleen al het op-en-af wandelen van je cabine tot het zogenoemde ‘base camp’ met een klein lampje op zonne-energie, zorgt ervoor dat je voor even in een andere wereld zit.

Toegegeven, ik ga ook graag op reis naar meer luxueuze bestemmingen. Maar zo af en toe gewoon midden in de natuur vertoeven is enorm verrijkend. Neem dat maar van me aan, na enkele bezoekjes! Nutchel speelt in mijn ogen perfect in op een back-to-basics ervaring in stijl, met een concept dat je nergens anders terugvindt. Binnenwandelen in een cabin is als binnenwandelen in een filmdecor dat “hygge” ademt: het Scandinavische woord voor gezelligheid. Tapijten hangen aan de muur, lampjes boven het bed en – voor wie wil – is er zelfs een hottub of terras op het dak. Ik koos Nutchel al eens voor een romantisch weekend met Pieter (niets zo fijn als samen wakker worden met het geluid van de fluitende vogels!), maar ging er ook naartoe voor een vriendenweekend. Voor ieder wat wils – ook als je kinderen hebt! Voor hen is er een heuse kids corner voorzien en ook de andere natuuractiviteiten zoals boscabines bouwen vallen in de smaak. Dat de cabins beschikbaar zijn van 2 tot 6 personen vanaf €285 per weekend, maakt het geschikt voor een hele waaier aan vakantiegangers.

Het wordt nog extra magisch wanneer de avond valt. Dan gaan de lampjes op het domein aan, hebben de meeste gasten hun kachel aangestoken (dat doe je met houtblokken die je zelf in het bos gaat halen) en hangen de marshmallows boven het vuur. Hét recept voor een avond met goede gesprekken en gezelligheid om nog lang van na te genieten. Wil je nog meer ontspannen, kun je de avond eindigen in de sauna en het koude buitenzwembad. Za-lig!

’s Ochtends wakker worden doe je ook midden in de natuur. Deuren open, zon op je snoet en koffiemachine aan. Meer moet dat niet zijn. Of toch? Ja, een uitgebreid ontbijtje mag wel op vakantie :-). Ik bestelde een grote ontbijtbox aan de receptie en kreeg een lokaal culinair genot in ruil. De box is namelijk volledig samengesteld met producten van lokale leveranciers. Zo wordt de korte keten bewaakt en draagt Nutchel weer bij tot het duurzame behoud van de omgeving. Daar teken ik voor! En ’t smaakt nog lekker ook.

Hoewel je zonder probleem enkele dagen in en rond het domein kunt vertoeven, zou het zonde zijn om die omgeving niet te gaan ontdekken. De mix van activiteiten in deze regio is vrij uniek, dus voor ieder wat wils! Rondwandelen in historische stadjes? Zet dan Riquewihr, Hunawihr en Ribeauvillé op je planning. Zij liggen middenin de wijngaarden, waar je tussendoor kunt lopen en van waaruit je prachtige uitzichten hebt. Wijn drinken? Ga dan voor de lokale crémant, die je heerlijk kunt proeven bij Bruno Sorg in Eguisheim. Berglucht opsnuiven? Ga dan hiken in de prachtige Vogezen. Ik vond een stevige, maar o-zo-mooie wandeling in Hohneck, bij La Bresse. Niets geeft zoveel energie gevend als de sfeer in de bergen. Iets dichterbij gaan wandelen? Dan kun je vanuit je cabin ‘Vallée de la Bruche’ intrekken voor een pittoreske tocht.

De kers op de taart? Chapeau heeft een kortingscode voor jou! Met de code CHAPEAU10 krijg je 10 procent korting op alle cabins zonder hot tub in zowel de Ardennen als de Elzas, met check-out tot 31/07/2022. Meer info? https://nutchel.be/nl_BE/

Geniet ervan!

hide auteur

Auteur: Lien Verwimp

Ervaren wereldreiziger en rasechte Bourgondiër

Lien Verwimp

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.