Home > Culinair > Neptunus bouwt het Glazen Restaurant in Heerlen

Neptunus bouwt het Glazen Restaurant in Heerlen

3FM Serious Request strijkt dit jaar neer in Heerlen. Om deze geweldige actie, die vanuit het hele land gevolgd wordt, te begeleiden wordt het Glazen Restaurant geopend: alle opbrengsten van dit tijdelijke restaurant gaan naar 3FM Serious Request. De vier initiatiefnemers Danny Keppels, Bob America, Xavier Cortenraedt en Andy Croonenberg nemen met deze actie het stokje over van David Leijstra en Matthijs Pet. Neptunus, specialist in demontabel bouwen, is partner van het initiatief en bouwt het Glazen Restaurant midden op het Raadhuisplein in de ‘tijdelijke hoofdstad van Nederland’.

Een scherp contrast: 3FM DJ’s Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering eten in het Glazen Huis een week lang niets; in het Glazen Restaurant koken 13 chefs een week lang op culinair hoog niveau voor hun gasten. Al deze gasten steunen daarmee 3FM/Rode Kruis,  want de opbrengst van het Glazen Restaurant gaat naar 3FM Serious Request 2015.

De generatie van de toekomst 

3FM Serious Request 2015 vraagt dit jaar aandacht voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Op dit moment kunnen bijna 50 miljoen kinderen en jongeren niet (regelmatig) naar school of een beroepsopleiding volgen als gevolg van conflict. In plaats van dat kinderen zich ontwikkelen en leren, zijn ze in oorlogsgebied bezig om te overleven. Het Rode Kruis biedt in crisisgebieden in eerste instantie noodhulp, medische zorg en opvang. Maar ze wil jongeren ook zoveel mogelijk perspectief op een betere toekomst geven. Daarvoor zamelen DJ’s van 3FM samen met de rest van Nederland geld in.

Tijdelijk restaurant

Neptunus is trotse partner van het Glazen Restaurant en bouwt het tijdelijke, glazen paviljoen. Het bedrijf gebruikt daarvoor zijn tenttype ‘Alure Globe’ met een oppervlakte van 375 vierkante meter. Het tijdelijk restaurant maakt uiteraard haar naam waar: ze wordt volledig met glazen raampanelen uitgerust. Het Glazen Restaurant is gevestigd op het Raadhuisplein in Heerlen en zal geopend zijn van 17 tot en met 23 december 2015.

Kom ook eten voor het goede doel. Voor meer informatie en om een tafel te reserveren: www.glazenrestaurant.nl

 

 

 

 

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.