Home > Travel > Liens Travel > Nazomeren in Magisch Marrakech

Nazomeren in Magisch Marrakech

We hebben het afgelopen weekend de zon nog eens geproefd en dat smaakt naar meer. Enige minpunt is dat tegen eind oktober de Europese temperaturen nog wat tricky kunnen zijn, dus zocht ik het iets zuidelijker op: Marrakech. Een mysterieuze plek die zijn imago als gezellige miljoenenstad alle eer aandoet. Met de onderstaande 5 tips haal je het maximum uit je citytrip in de stad van 1001 nachten. Salaam aleikum!

 1. Verdwaal in de soeks

Wat je ook wilt doen in Marrakech, je reis begint altijd op Place Djemaa El Fna (ook wel: La Place). Hier komen honderdenéén prikkels op je af. Slangenbezweerders, henna-tekenaars, uitbaters van eetkraampjes en straatartiesten staan je met brede glimlach op te wachten om een centje bij te verdienen. Spendeer hier een halfuurtje (probeer het streetfood), waarna je de alombekende soeks induikt. Vooral wie op zoek is naar lederwaren, verse kruiden, keramiek of decoratie is hier op het juiste adres. Maar ook als je niets nodig hebt, vormen de smalle steegjes een magisch doolhof om te verdwalen. Wees wel gewaarschuwd: vijf seconden interesse tonen staat gelijk aan een uurtje extra uitleg in het winkeltje 😉

2. Ontsnap in de tuinen van Yves Saint Laurent

Hoe speciaal de soeks ook zijn, na een middag ronddwalen, onderhalen en afwimpelen, ben je toe aan wat rust. En wie dacht dat je dat in Marrakech niet vindt, heeft het mis! Op amper 2 kilometer van de oude stad vind je de plek waar wijlen Yves Saint Laurent enkele jaren van zijn leven spendeerde. Voor een kleine zes euro kun je in Le Jardin Majorelle een hele collectie cactussen en palmbomen in blauw-geel decor bezoeken. Fotogenieker kan niet! Enkele euro’s meer brengen je ook nog naar het YSL-museum.

3. Bezoek of verblijf in een riad

Je houdt het haast niet voor mogelijk, maar achter de grote deuren tussen de drukke straten van oud-Marrakech vind je prachtige herenhuizen. De zogenaamde Riads zijn traditionele Marrokkaanse woningen, meestal met een gezellige patio in het midden. Hier kun je als toerist overnachten en je helemaal laten onderdompelen in de rustgevende sfeer. Helaas hebben we er zelf de kans niet toe gehad, dus besloten we er eentje op te zoeken om te lunchen. En… we scoorden! Riad Yasmine is volgens mij het meest Instagrammable hotel in heel Marokko. Voeg daar de aardige uitbaters, heerlijk eten en een gezellige rooftop bij en je middag is geslaagd.

4. Koning te rijk in het Bahia Palace

Voor tien dirham, oftewel één euro, kun je een vers sapje kopen, een Marokkaans souvenir meenemen of een kort ritje maken met de taxi. Maar met datzelfde geld kun je ook een uur of twee verstomd staan van de schoonheid van het Bahia Palace! We botsten er toevallig op tijdens een wandeling, maar dit moet sowieso op je Marrakech to do-lijst staan. Prachtig samenspel van mozaïek, fonteintjes en binnentuinen. Een deel ervan is nog in gebruik, maar nog plaats genoeg voor toeristen om van de schoonheid te genieten. Ik herhaal: één euro! J Tip: ga erna iets drinken op het dakterras van het cafeetje ertegenover.

5. Wellness met een grote W

Voor Marokkanen is een wasbeurt in een hammam dagelijkse kost. En natuurlijk kun jij dit als bezoeker ook ervaren. Als je door de stad wandelt, kom je heel wat badhuizen tegen die je met plezier even uit de drukte halen. Kies er voor een dat uitgebaat wordt door locals, want dan kost een scrubbeurt in de hammam of massage je bijna niets. Voor wie geld geen issue is: bij Hammam de la Rose (link naar Hammam de la Rose) word je heerlijk verwend.

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.