Home > Travel > Miljoenste ‘fietser door het water’ komt uit Venray

Miljoenste ‘fietser door het water’ komt uit Venray

Het innovatieve fietstraject ‘Fietsen door het water’, onderdeel van het Fietsenroutenetwerk, heeft de miljoenste bezoeker mogen verwelkomen. Maurice en Maya De Jong uit Venray, die samen met hun zoon Alexi kwamen fietsen in de inspirerende omgeving, werden letterlijk in de bloemetjes gezet door gedeputeerde Igor Philtjens, die zowel voorzitter is van Toerisme Limburg als van Domein Bokrijk.

Het Venrayse echtpaar had op tv in Nederland een reportage gezien over ‘Fietsen door het Water’ en was daarom speciaal naar Bokrijk gekomen. ,,We vinden dit echt heel bijzonder en we blijven de hele dag in deze regio fietsen.”

Naast bloemen kreeg de miljoenste bezoekers een ‘Altijd Limburgcheque’, in te ruilen voor een verblijf of restaurantbezoek in Belgisch Limburg. ,,Ideaal om nog eens terug te keren en onze prachtige provincie verder te ontdekken”, knipoogde Philtjens.

Niet alleen geven één miljoen fietsers ter plaatse  een boost aan dit speciaal stukje fietspad; het succes reikt verder. Sinds de opening is het aantal fietsers in een straal van 20 kilometer rond ‘Fietsen door het Water’ gestegen met 21 procent gestegen. Igor Philtjens: ,,Al die fietstoeristen stoppen natuurlijk ook om onderweg iets te eten of te drinken. Dit zorgt voor heel wat omzet en jobs. Gemiddeld besteedt een fietser bijna 30 euro per fietstocht. In 2019 was dit  goed voor bijna 6,5 miljoen euro!”

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu