Home > Travel > Met privé jet naar Ibiza

Met privé jet naar Ibiza

Deze zomer voor een redelijke prijs per privé jet naar Ibiza? Dat kan want de ASL Group van de Hasseltse luchtvaartondernemer Philippe Bodson heeft vandaag een nieuw project aangekondigd voor privé vluchten met de moderne Embraer Jets met 30 en 42 luxe stoelen.

Op een persbijeenkomst op de luchthaven van Antwerpen presenteerde Bodson zijn plannen en ook zijn nieuwe vliegtuigen, waarmee hij zijn vloot van privé jets heeft uitgebreid naar 35 stuks.

Elke zaterdag zal er vanaf Brussel Zaventem vanaf de terminal voor privé jets een vlucht naar Ibiza worden ingelegd en dat vanaf juli. Daar kunnen losse tickets voor gekocht worden. De prijs is vanaf 495 euro voor een enkele vlucht. „Dat is duurder dan een low cost airline, maar wij brengen dan ook het echte vliegen terug”, vertelde Bodson. „Dus geen chaotische toestanden en gedrang in de grote vertrekhallen, maar een rustig vertrek via een aparte terminal. En verder alle comfort aan boord, eten en drinken inbegrepen, tot en met champagne. Vliegen zoals het ooit normaal is geweest.”

Voor wie vanaf Maastricht naar Ibiza wil vliegen met een dergelijke jet, kan met een groep een apart vliegtuig boeken. Het aantal van 30 personen volstaat dan. ASL vliegt al regelmatig vanaf Maastricht Aachen Airport met kleinere privé jets naar allerlei bestemmingen, veelal in Europa. „Maar wij vliegen ook voor voetbalclubs en voor bijvoorbeeld de Europese Gemeenschap.”

Philippe Bodson is ook de man achter het project om vanaf Maastricht weer dagelijkse lijndiensten te starten naar onder meer Londen en Muenchen. Dat project liep van de winter vast, omdat industriebank LIOF niet mee wilde instappen. „Dat was althans een heel mooi project waarvoor we al heel wat investeerders hadden. Maar we gaan binnenkort terug aan tafel, we geven nog niet op.”

De CEO van ASL Group opereert op verschillende markten in de luchtvaart. Zo organiseerde hij in het begin van de corona-crisis de eerste grote ladingen mondkapjes voor de Belgische markt. Daarvoor charterde hij jumbo’s van het type Boeing 747 om deze medische hulpmiddelen vanuit China naar Luik te brengen.

aslgroup.be

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu