Home > Travel > Met je fiets tussen de boomkruinen

Met je fiets tussen de boomkruinen

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Tweeduizend kilometer aan verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden. Het bewegwijzerd fietsroutenetwerk in Belgisch Limburg is al jaren een begrip. Via knooppunten worden verschillende routes met elkaar verbonden. Na ‘Fietsen door het Water’ https://www.youtube.com/watch?v=qcYER_xXpoA heeft de provincie er nu een toeristische trekpleister bij: een fiets- en wandelpad tussen de kruinen van de bomen. En wel in het avontuurlijke Bosland, te Hechel-Eksel. Daar aan het fietsknooppunt 272, vlakbij het provinciaal domein Pijnven,  rijden fietsers 700 meter lang over een iconische brug, met een breedte van drie meter, die geleidelijk stijgt met 3 à 4 procent tot op tien meter hoogte, om dan weer te dalen met dezelfde hellingsgraad. Hierdoor krijgen fietsers en wandelaars een fantastische beleving tussen de bomen van het natuurgebied.

Intussen werkt Toerisme Limburg al aan een nieuw initiatief. Dat wordt ‘Fietsen door de Heide’. Bedoeling is dat men volgend jaar dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen kan wandelen en fietsen.

Het fietspadenplan wordt afgerond met het project ‘Fietsen onder de grond’, een route die is uitgestippeld in de Mergelgrotten van Kanne (gemeente Riemst). Gedeputeerde voor toerisme Igor Philtjens: ,,Het geheel maakt deel uit van de  ‘Cycling Synergy’, een strategie waarbij we een extra belevingslaag over het bestaande fietsroutenetwerk leggen. Door steeds weer te innoveren willen we de nummer één in het fietstoerisme blijven. Dat doen we door op strategische plaatsen ingrepen uit te voeren die de interactie tussen de fietser, de wandelaar en het landschap verder versterken.”

Voor meer info: www.bosland.bewww.fietsparadijslimburg.be en www.visitlimburg.be

__________________________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu