Home > Travel > Marc Alofs gaat Kasteel Oost leiden

Marc Alofs gaat Kasteel Oost leiden

De bekende Limburgse hotelier Marc Alofs gaat Kasteel Oost in Oost-Maarland leiden. In opdracht van Michel en Léon Maes, die eigenaar zijn van het landgoed, zal Alofs samen met zijn vrouw Stéphanie Stulens de opening van het hotel en de twee restaurants voorbereiden, die voor eind 2024 voorzien is. Momenteel zijn de bouwwerkzaamheden op het terrein daarvoor in volle gang.

Alofs heeft eerder op succesvolle wijze leidinggegeven aan Domaine La Butte aux Bois in Lanaken dat in die periode de status van 5 sterren superior binnensleepte, de hoogst haalbare klasse in Europa. Daarna vertrok hij naar het nieuwe hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen. Ook dit voormalige klooster wist hij op het niveau van 5 sterren superior te brengen.

Ook op Kasteel Oost zijn de ambities hoog, zo laat hij weten in een interview in de kersteditie van Chapeau Magazine, die deze week verschijnt. „Wij richten ons op een internationaal publiek en leggen de lat hoog, maar we zorgen tegelijk voor een scherpe prijs-kwaliteit-verhouding en een interessant aanbod voor de directe omgeving zoals een winkel met streekproducten en een betaalbare zondagsbrunch.”

Eerder werd al bekend dat 3-sterrenchef Jacob-Jan Boerma verantwoordelijk zal worden voor het gastronomisch restaurant dat op Kasteel Oost open zal gaan.

Marc Alofs, Stéphanie Stulens, Michel Maes, Jacob-Jan Boerma en Léon Maes

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.