Home > Travel > Liens Travel > Malta, een prachtige nazomer-bestemming

Malta, een prachtige nazomer-bestemming

Auteur: Lien Verwimp

Helaas, de zomer zit er alweer op. Hoewel het tof is om uit te kijken naar de gezelligheid en warme kleuren van de herfst, is het ook héél fijn om de zon nog iets langer te zien. En goed nieuws: daarvoor moet je zeker niet meteen naar een ander continent trekken. Zet dit najaar eens koers naar Malta, de Europese archipel die net boven Afrika ligt en daardoor nog tot laat in het jaar zongarantie heeft.

Wist je dat.. Malta als decor diende voor het razend populaire Game of Thrones? Dat Malta eigenlijk uit drie eilanden bestaat? Dat je er op één plek niet met de auto mag rijden? Of dat Europa’s kleinste hoofdstad er vandaan komt? Ik kan nog even blijven doorgaan, maar de moraal van het verhaal: Malta is een gigantisch interessante eilandengroep. Ik trok er voor vier dagen naartoe – mijn favoriete adresjes hieronder op een rijtje!

Doen

 • The Three Cities
  De bekende “3 steden van Malta” is een verzamelnaam voor drie historische stadjes die volledig ommuurd zijn en waar je nog het authentieke Maltese leven terugvindt. Ontdek dit stukje geschiedenis door een toffe tour met The Rolling Geeks, waarna je zonder twijfel je hart hebt verloren aan de charme van de drie broertjes Vittoriosa, Cospicua en Senglea.

  

 • Watertaxi naar Valetta
  Vanuit de drie steden ga je gemakkelijk naar Malta’s hoofdstad Valetta. Niet met de bus of taxi, maar met een schattige vissersboot! Oudere locals brengen je met een glimlach en enkele toffe anekdotes naar de andere kant van de rivier voor niet meer dan enkele euro’s. Onderweg is het volop genieten van het mooie uitzicht.

    

 

 • Comino & Gozo
  Zoals hierboven gezegd bestaat Malta nog uit twee andere mooie eilanden. Een stuk kleiner, waardoor je ze gemakkelijk op één dag kunt bezoeken met de boot. Denk aan helderblauw water en indrukwekkende rotsformaties. Ideaal als dagje uit en om je even in het aards paradijs te wanen! Tip: bezoek de bekende Blue Lagoon vroeg in de ochtend en verken erna de even pittoreske andere baaien van de eilanden. Zo vermijd je het massatoerisme.

  

 • Fotostop: Popeye Village
  Onderweg naar of op terugweg van Gozo/Comino, kom je de set van Popeye The Movie tegen. Deze is mooi bewaard gebleven en komt volledig tot z’n recht naast de rode rotsen & het lichtblauwe zeewater. Bezoeken is tof met kids, anders is gewoon een kijkje/kiekje nemen aan het uitzichpunt even leuk.

 • Cityhoppen & Dingli Cliffs
  Rij vanuit de drie steden naar het machtige Mdina, dat tot en met de middeleeuwen diende als Malta’s hoofdstad. Hier kom je gebouwen én inwoners tegen met een verhaal. En Game of Thrones lovers.. Hier is het te doen! Stop onderweg naar dit mooi stukje van het land ook even langs de westkust aan de indrukwekkende Dingli-cliffs, die je even héél klein laten voelen. Ideale combinatie tussen cultuur en natuur.

  

Eten

 • Verse vis in Marsaxlokk
  Marsaxlokk is een prachtig, kleurrijk vissersdorp dat zo uit een fotoboek lijkt te komen. Naast een gezellige wandeling langs de oever, krijg je hier vis voorgeschoteld die diezelfde ochtend nog werd gevangen. Ideaal als lunch.

  

 

 • Als een god in… Malta
  Ga naar het weelderige Palazzo Parisio als je graag in een op-en-top verzorgde binnentuin eet. Reserveren bij hun restaurant “Luna” betekent verfijnd eten, en ik kan het niet beter verwoorden dan hoe het op hun site wordt beschreven: “its delightful surroundings are hard to beat”. Maak achteraf zeker een wandeling in de tuin en het paleis zelf. Geen wonder dat dit een echte wedding-hotspot is.

  

 • Fine dining bij Hammett’s Macina Restaurant
  Kleine “travelhack” van mezelf: zoek op eender welke bestemming naar de écht goede hotels, en check of ze een toegankelijk restaurant hebben. Bij dit soort adresjes staat gastvrijheid vaak meer dan anders centraal en dat is altijd leuk meegenomen. In Senglea, één van de drie steden, raad ik je Hammett’s Macina Restaurant aan voor een verfijnd diner. Veel beter dan eten in een gerenoveerde burcht kan het in Malta bijna niet worden. Van welk hotel deze hotspot deel is, lees je hieronder. Smakelijk!

Slapen
De drie steden van Malta zijn ideaal als uitvalsbasis voor wie op korte tijd veel van het eiland wil zien. Om het noorden te bezoeken zit je een uurtje in de wagen, maar dat wordt gecompenseerd door de handigheid om ’s avonds gewoon te voet op zoek te kunnen gaan naar een restaurant in één van de gezellige steegjes. Wij sliepen in een beeldig boetiekadresje, midden in het centrum: Cugo Gran Macina Grand Harbour. Deze historische burcht werd bijzonder stijlvol omgebouwd tot een designaccomodatie met 21 suites. Meer hierover binnenkort!

  

Nu rest je enkel nog de reservaties te maken en een autootje te huren om al dit moois te aanschouwen. Fijne nazomer gewenst!

Meer praktische info: https://www.visitmalta.com/en/home

______________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.