Home > Travel > Maastricht viert André Rieu in juli

Maastricht viert André Rieu in juli

De maand juli is in Maastricht inmiddels traditioneel de maand van André Rieu. In de afgelopen 15 jaar heeft de wereldberoemde orkestleider in zijn eigen stad meer dan honderd concerten gegeven die bezocht werden door honderdduizenden mensen uit heel de wereld.

Vanwege corona kunnen deze zomer helaas de 12 geplande concerten niet doorgaan. Maar toch wil Maastricht Marketing dat ‘de geest’ van André Rieu ook dit jaar weer rondwaart in de stad. Met Chapeau Magazine is daarvoor gekeken over de multimediale mogelijkheden.

Gekozen is voor een groot interview met André Rieu, én ook een wandeltocht met hem langs zijn geliefde plekken in Maastricht. Nooit eerder heeft de bekendste inwoner van de stad zoveel verteld over zijn eigen wortels en waarom hij op alle internationale podia vertelt dat hij uit ‘de mooiste stad’ van de wereld komt.

De rondgang is gemaakt met journalist Jo Cortenraedt, cameraman Ben Brack en fotograaf Marcel van Hoorn. In de zomereditie van Chapeau Magazine, die vanaf 1 juli in de winkel ligt, verschijnen de meest in het oog springende delen van het interview, inclusief de toer door de stad.

Vervolgens zendt L1 TV van 6 tot en met 10 juli ‘De Week van André Rieu’ uit in een aantal speciale afleveringen van het programma Limbourgeois. Elke avond komt een ander deel van het interview en de voettocht door het centrum van Maastricht aan de beurt.

Op 15 en 18 juli zendt L1 dan nog een 55 minuten durende compilatie uit met hoogtepunten van de Vrijthofconcerten van de afgelopen jaren.

Deze afleveringen zijn daarna niet alleen online bij L1 terug te zien, maar ook op de websites van Maastricht Marketing en Chapeau Magazine. Ook de social media van de betrokken organisaties wordt in die periode doorgelinkt naar het programma.

Door deze samenwerking wordt een groot publiek bereikt in Limburg en daarbuiten en is André Rieu ook dit jaar in juli volop aanwezig in Maastricht, zij het op een andere manier.

Bekijk volgende week ook alle afleveringen via de online kanalen van Chapeau Magazine.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.