Maastricht slijpt imago bij
Maastricht heeft een sterke internationale naam, maar gaat dat imago enigszins bijslijpen. Bij het ‘herijken’ van het merk wordt benadrukt dat de Limburgse hoofdstad niet alleen bourgondisch is, maar ook een interessante plek voor innovatieve bedrijven. Wonen, werken en genieten, die combinatie.
En bij genieten ligt meer dan voorheen de nadruk op gezond leven, samengevat in de term ‘blue zone’. Dat betekent het leven vieren, maar wel op een verantwoorde manier.
Maastricht Marketing heeft een hele campagne ontwikkeld en daar in de voorbereiding tientallen bedrijven en instellingen bij betrokken. De focus ligt niet alleen op de stad, maar ook om de regio er omheen, zo liet directeur Leontien Mees weten.
Onder de titel Maastricht Region sluiten ook andere Zuid-Limburgse gemeenten aan als het gaat om het vestigingsklimaat. „Dat komt omdat iedereen zich wel realiseert dat Maastricht nu eenmaal de bekendste naam op het internationale podium”, vertelde wethouder Hubert Mackus bij de presentatie. „Als we nieuwe talenten weten te werven voor de Chemelot Campus in Geleen is dat ook goed voor ons.”
De campagne komt als geroepen volgens Fons Elbersen, woordvoerder van de Universiteit Maastricht. „Zeker nu wij binnenkort samengaan met het Academisch Ziekenhuis, kunnen we niet genoeg de nadruk leggen op de carrièremogelijkheden die hier in de regio liggen. Als wij het internationaal over Maastricht hebben, dan nemen we net zo goed de Brightlands Campus in Venlo mee.”
Een extra voordeel heeft Maastricht alvast volgens Cor Jansen, die verantwoordelijk is voor het merk Utrecht. „Ik was een tijd geleden nog op een congres in Amerika. Daar werd ook de naam Maastricht genoemd. Nou, iedereen knikte meteen ‘ja’, want die naam was bij allen bekend vanwege het Verdrag van Maastricht. Die Europese uitstraling biedt de stad veel extra kansen.”