Home > Travel > Maastricht heeft eerste internationale busstation van Nederland

Maastricht heeft eerste internationale busstation van Nederland

Vanuit Maastricht vier keer per dag per comfortabele touringcar richting Luik, Namen, Charleroi, Mons en Valenciënnes, om – al dan niet voorlopig – te eindigen in Paris Bercy. Van daaruit kan voor een luttel bedrag worden doorgereisd naar bijvoorbeeld Rome, Milaan en tientallen andere Europese bestemmingen. Maar voor minder dan een tientje rechtstreeks met de bus vanuit Maastricht naar bijvoorbeeld Düsseldorf, behoort ook tot de mogelijkheden.

Maastricht beschikt sinds vandaag als eerste stad in Nederland over een internationaal busstation. Door in de Limburgse hoofdstad aan de achterkant van het station op te stappen, kunnen op dit ogenblik maar liefst 83 Europese bestemmingen met de bus worden bereikt.

In twintig gevallen beschikt Maastricht zelfs over een rechtstreekse busverbinding naar een Europese stad. Gelet op het feit dat er dagelijks dertig bussen vanaf de achterkant van het station vertrekken, wordt het aantal mensen dat jaarlijks op- of uitstapt in Maastricht (of Maastricht passeert) geschat op een half miljoen. Maastricht is in het Europese busnetwerk niet alleen een tussenstation van formaat, maar ook een belangrijke bestemming: vanuit heel Europa zullen mensen de Limburgse hoofdstad per bus weten te vinden, zei de Maastrichtse wethouder Gert-Jan Krabbendam maandagochtend bij de opening.

De betrokken busmaatschappijen (IC Bus – Deutsche Bahn, Flixbus en KLM Busservice) bekostigen zelf de exploitatie. Volgens Krabbendam is dat uniek in Nederland. Behalve de drie busmaatschappijen zijn het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail, de NS, Arriva, Zuid-Limburg Bereikbaar, de Provincie Limburg en de gemeente Maastricht bij het project betrokken.

Het busstation draagt volgens de samenwerkende partijen bij aan de ambitie om Maastricht als internationaal en regionaal knooppunt te verbeteren, aldus de gemeente. ,,Met ‘Stad en Spoor’ maken de partijen verbindingen en werken zij samen aan de ontwikkeling van het stationsgebied. Maastricht verandert op die manier van kopstation tot internationaal vervoersknooppunt dat in feite letterlijk de toegangspoort tot Europa is.”

Rachel van Houwelingen, Afdelingshoofd Beleid en Omgeving bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, noemde de PPS-constructie waarin de diverse betrokken partijen elkaar hebben gevonden ‘een voorbeeld voor andere steden in Nederland’. ,,We hebben het steeds over treinverbindingen, maar we zien busverbindingen steeds meer als een goede aanvulling daarop.”

Gedeputeerde Carla Brugman liet weten blij te zijn met het nieuwe, internationale busstation. Ze bestempelde het leggen van internationale verbindingen vanuit meerdere grote Limburgse plaatsen als een van de provinciale speerpunten. Volgens Brugman is het nieuwe initiatief helemaal op zijn plaats in een tijd waarin het woord ‘vliegschaamte’ geregeld klinkt en ‘waarin de bewustheid groeit dat vliegen niet altijd een zaligmakende oplossing is’.

 

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu